Χρυσοχοΐδης-Μπακογιάννης υπέγραψαν μνημόνιο για… αστυνομοκρατούμενη Αθήνα

Χρυσοχοΐδης-Μπακογιάννης υπέγραψαν μνημόνιο για… αστυνομοκρατούμενη Αθήνα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το Μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία ενός κοινού Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας έτσι ώστε όπως υποστηρίζουν να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη στην πόλη της Αθήνας με έμφαση στις περιοχές με υψηλό τουρισμό.

Χρυσοχοΐδης και Μπακογιάννης πιστοί στο δόγμα του νόμου και της τάξης παραδείγματα του οποίου είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στα Εξάρχεια και στις γύρω περιοχές αποφάσισαν να στρατικοποιήσουν και τη Δημοτική Αστυνομία.

Φαίνεται ότι θα δούμε και τους δημοτικούς αστυνομικούς με όπλα και εξαρτήσεις ΜΑΤ να περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας υποτίθεται για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες.

Με αφορμή τη συμφωνία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Η ασφάλεια ή εξασφαλίζεται στην καθημερινότητα ή δεν υπάρχει. Ενώνουμε δυνάμεις με το δήμο για να κάνουμε την ασφάλεια πράξη. Τα αποτελέσματα θα τα δουν οι Αθηναίοι στη ζωή τους. Είναι αυτονόητο, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ξεκινάμε από την Αθήνα, όμως η Αστυνομία θέλει να επεκτείνει και σε άλλους δήμους αυτή τη συνεργασία ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε:

«Το Κοινό Κέντρο Διαχείρισης της Καθημερινότητας είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε το δήμο. Ξεκινάμε με ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που έχουμε μπροστά μας για να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο. Τον πολιτισμό της καθημερινότητας, την ασφάλεια των Αθηναίων, την ανάγκη να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινή ζωή στην πόλη με κοινό σχέδιο, κοινές και συντονισμένες δράσεις της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας. Και ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη γιατί όχι μόνο αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη συντονισμού των δύο υπηρεσιών, αλλά και προχωρά στην πράξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter