Χρυσοχοΐδης: Ο Παππάς δεν συνελήφθη για να γλιτώσει το λιντσάρισμα (βίντεο)

Χρυσοχοΐδης: Ο Παππάς δεν συνελήφθη για να γλιτώσει το λιντσάρισμα (βίντεο)

«Πείτε μας τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;», ήταν η νέα εκδοχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το φιάσκο με τον φυγόποινο Παππά.

Δίχως να αναγνωρίσει ένα πολιτικό λάθος για την σύλληψη του 14χρονου, την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το κρεσέντο αστυνομικής καταστολής έξω από το Εφετείο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που επί ημερών του καταπατήθηκε το άσυλο της κατοικίας με την περίπτωση Ινδαρέ και απαγορεύτηκε σε παιδιά να παρακολουθήσουν την ταινία «Τζόκερ», θυμήθηκε τις σοσιαλιστικές του καταβολές και την ευαισθησία του για το κράτος δικαίου με φόντο την αναζήτηση ενός καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

«Πείτε μας τι θέλετε;» ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Και θέλετε να λέγεστε Αριστερά που από τέτοια καταπάτηση νόμων γέμισαν νεκροταφεία και στέναξε ο τόπος σε φυλακές και ξερονήσια;». Επανέλαβε δε το επιχείρημα ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εξαφάνιση του ναζί λόγω της αλλαγής των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2015. Μάλιστα, προκάλεσε την αξιωματικής αντιπολίτευση λέγοντας: «Όταν τον συλλάβουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;».

«Εθνικισμός τα 12 μίλια»

Προσπαθώντας να εντοπίσει τα κίνητρα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας κατά του νέου πτωχευτικού κώδικα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι είναι εθνικιστική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί παραβίασης των δυνητικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα 12 μίλια.

«Είστε σε τριπλό αδιέξοδο. Σε δημοσκοπική υποχώρηση, σε εσωκομματική ρήξη και σε πολιτική ένδεια. Και επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής που κάνετε», ήταν τα λόγια του Μ. Χρυσοχοΐδη.

«Κατά την καταδίωξη οι 150 μολότοφ»

Σε αντίθεση με την αρχική του δήλωση αναφορικά με την απρόκλητη και στοχευμένη καταστολή που σημειώθηκε έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στην Ολομέλεια ότι τελικά οι 150 μολότοφ εκτοξεύθηκαν «κατά την καταδίωξη», γεγονός που αποδεικνύει την ειλημμένη απόφαση της για διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Να σημειωθεί ότι μετά τον Ν. Μηταράκη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν θέλησε να εκφράσει την στήριξη του στον υπουργό Οικονομικών εναντίον του οποίου κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter