Ο Χρυσοχοΐδης τοποθετεί… ιατροδικαστή στη θέση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας

Ο Χρυσοχοΐδης τοποθετεί… ιατροδικαστή στη θέση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας

Έναν ιατροδικαστή αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του προσφάτως παραιτηθέντα διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου, τη θέση που μέχρι τώρα είχε η Παναγιώτα Παπαποστόλου, ανατίθεται στον ιατροδικαστή και διδάκτωρ της Ιατρικής Αθηνών, Γεώργιο Κοσμίδη.

χρυσοχοΐδης

Αντί δηλαδή να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση κάποιος ειδικός σε θέματα ασφαλείας, που άλλωστε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί και… προτεραιότητά της, τελικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης επιλέγει να τοποθετηθεί ένας ιατροδικαστής.

Ίσως βέβαια έτσι, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να παραδέχεται ότι η έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας και του πολέμου της Greek Mafia είναι τέτοια που ένας ιατροδικαστής είναι πιο χρήσιμος για να μετρά τον ατελείωτο κατάλογο των νεκρών μαφιόζων που έχει διαμορφωθεί και ο υπουργός να θέλει να έχει προσωπικά και άμεσα εκθέσεις νεκροψίας με τις τόσες δολοφονίες που γίνονται κάθε μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διορισμός του ιατροδικαστή Γεώργιου Κοσμίδη στη θέση του διευθυντή του ΚΕΜΕΑ, ήδη σχολιάζεται αρνητικά στους κόλπους της ΕΛΑΣ, ενώ πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση σημειώνουν ότι το το συγκεκριμένο κέντρο έχει μετατραπεί σε «πάρκινγκ» εξυπηρετούμενων ημέτερων.

Από την άλλη, αφού η πολυπόθητη ασφάλεια είναι ένα επικοινωνιακό αφήγημα, ο ιατροδικαστής είναι μια κάποια λύση.

Τι είναι το ΚΕΜΕΑ

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, το ΚΕ.ΜΕ.Α. είναι επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας που σκοπός του είναι η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η εκπόνηση μελετών, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν την Πολιτική Ασφάλειας, καθώς και η παροχή υπηρεσιών, γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε θέματα ασφάλειας γενικότερα.

Συστάθηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης των γνώσεων και των εμπειριών που απέκτησαν οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με σκοπό να αποτελέσει δεξαμενή σκέψης για τους Φορείς Ασφάλειας.

Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα την Αθήνα, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter