Χρυσοχοΐδης – Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσαν την υιοθέτηση σκληρής γραμμής αποτροπής στο προσφυγικό

Χρυσοχοΐδης – Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσαν την υιοθέτηση σκληρής γραμμής αποτροπής στο προσφυγικό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσαν από τον Έβρο εκ νέου διαβεβαιώσεις σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την υιοθέτηση σκληρής γραμμής κατασταλτικών μέτρων, όσον αφορά το προσφυγικό, δίχως αναμονή της κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης. Μάλιστα, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι όλες οι ενέργειες προχωρούν κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η επίσκεψη στον Έβρο γίνεται για επιθεώρηση των συστημάτων επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων «τα οποία έχουν αναπτυχθεί και ενισχυθεί». «Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή πραγματική απειλή ασφαλείας» σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα «νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα που αυξάνουν τις πιθανότητες μεταναστευτικών ροών» και η Ελλάδα, μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου λαμβάνονται θεσμικά αποφάσεις, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα περιμένει απαθής τις επιπτώσεις».

«Αποτελεί απόφασή μας – κι αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού που μεταφέρουμε σήμερα εδώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας και στους τοπικούς φορείς – η υπεράσπιση των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις και δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόπειρα παραβίασής τους», υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι θα γίνονται «σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των ανθρώπων», αλλά δεν θα επιτραπεί σε κανέναν «εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter