Χτίζει αφήγημα ο Κικίλιας πριν την αντιπυρική περίοδο

Χτίζει αφήγημα ο Κικίλιας πριν την αντιπυρική περίοδο

Σε κύκλο συνεντεύξεων ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Με ήδη 4.500 καμένα στρέμματα πριν την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έχει αρχίσει να λέει για την «δύσκολη αντιπυρική περίοδο». Σαν το «οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» στην πανδημία. «Χτίζει» όμως αφήγημα και οφείλουμε να του το δώσουμε αυτό.

Το Σαββατοκύριακο, στην πάντα φιλόξενη για την κυβέρνηση, «Καθημερινή», έδωσε ρέστα ο κύριος Υπουργός. Τι για αντιπυρικές ζώνες χιλιομέτρων, τι για πρόστιμα, τι για δασοκομάντος και εναέρια και εννοείται ούτε λέξη για 3.620 κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ευτυχώς μας τόνισε για τον εξωτερικό κίνδυνο… τους μετανάστες που βάζουν τις φωτιές και καίνε την Ελλάδα μας και θα μας προστατεύσει ο φράκτης του Έβρου. Θα πρέπει και «η ΕΥΠ να κάνει τη δουλειά της»… και οι μυστικές υπηρεσίες θα πιάσουν μάνικα χάρη στον Υπουργό μας. Θυμηθείτε με έχουμε να ακούσουμε πολλά το ερχόμενο καλοκαίρι για τη «δύσκολη αντιπυρική περίοδο» και για τον στρατηγό άνεμο. Κλασσικές δικαιολογίες για το 41% που έχει κατακάψει πάνω από 3 εκατομμύρια στρέμματα από το 2019.

Του είχαμε στείλει κι εμείς ερωτήματα στις 10 Απριλίου για τους εξοπλισμούς και τα χιλιάδες κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα… κάπου θα παρέπεσαν στο γραφείο του.

Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις κύριε Κικίλια.

Β.Β.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter