«Χτυπάει» και το Πάσχα η ακρίβεια – Πού θα κινηθεί η τιμή του αρνιού

«Χτυπάει» και το Πάσχα η ακρίβεια – Πού θα κινηθεί η τιμή του αρνιού

Όπως επηρέασε την Καθαρά Δευτέρα έτσι αναμένεται να επηρεάσει η ακρίβεια και το πασχαλινό τραπέζι με επίκεντρο την τιμή του αρνιού.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του MEGA μίλησε ο κτηνοτρόφος Χρήστος Μόσχος σχετικά με τις τιμές για το αρνι και το κατσίκι, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή, οι έμποροι κάνουν ό,τι κάνουν κάθε χρόνο με το αρνί, δηλαδή περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να πιέσουν τον κτηνοτρόφο για να πάρουν το αρνί στην πιο χαμηλή τιμή», και πρόσθεσε: «Σήμερα από τον κτηνοτρόφο φεύγει το αρνί στα 7 – 8 ευρώ το κιλό».

«Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν επιδοτείται η παραγωγή. […] Η Βουλγαρία έκανε αίτηση στην Ε.Ε. για να πάρει αποζημίωση επιδότησης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για τα αγροτικά της προϊόντα, η επιδότηση που πήρε η Βουλγαρία είναι μεγαλύτερη από την συνδεδεμένη επιδότηση που παίρνουμε εμείς εδώ».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ανέφερε από την πλευρά του ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει τις τιμές αν και «φαίνεται ότι το ελληνικό αρνί στον παραγωγό θα είναι γύρω στα 8 ευρώ – δηλαδή στα περσινά επίπεδα». Μίλησε ωστόσο για διακυμάνσεις στην τιμή του στον καταναλωτή, αρχίζοντας από τα 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ που έχουν «άλλη πολιτική» – όπως είπε – και φτάνοντας έως τα 14 ευρώ το κιλό στα περιφερειακά καταστήματα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών επεσήμανε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και για τα εισαγόμενα αρνιά και κατσίκια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε λόγο για τιμή αρνιού γύρω στα 10 ευρώ και χαμηλότερα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter