Χτύπημα στην ομογένεια «βαφτίζει» ο Εθνικός Κήρυκας τις αποκαλύψεις για τον Διαματάρη

Χτύπημα στην ομογένεια «βαφτίζει» ο Εθνικός Κήρυκας τις αποκαλύψεις για τον Διαματάρη

Ως… «Χτύπημα στην Ομογένεια» χαρακτηρίζει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη σε δημοσίευμα της Πέμπτης η οποία ήρθε μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Η εφημερίδα στην οποία παρεμπιπτόντως τυχαίνει να είναι και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Διαματάρης παραλείπει να αναφερθεί στο ψεύτικο μεταπτυχιακό του από το Columbia ή στο ασυμβίβαστο το οποίο αποκάλυψε το Documento και εστίασε στο γεγονός πως η παραίτησή του αποτελεί πλήγμα για τους ομογενείς.

Μάλιστα, κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του κ. Διαματάρη από περιθωριακά άτομα στην Ομογένεια και επειδή φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον παραιτηθέντα υφυπουργό, φυσικά εμπλέκεται και ο Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση ο οποίος όπως μας πληροφορεί το κείμενο, συνεργάστηκε με έναν ομογενή και κατασκεύασαν όλη αυτή την άδικη επίθεση στο πρόσωπο του κ. Διαματάρη.

Διαβάστε επίσης: Οι αποκαλύψεις του Documento που οδήγησαν στην παραίτηση Διαματάρη

Το κερασάκι δε έρχεται όταν λίγο πιο κάτω το άρθρο αναφέρει πως «μαθαίνουμε ότι η κυριότερη αιτία της παραίτησης ήταν η ύπαρξη ενός νόμου στην Ελλάδα που του απαγόρευε να προεδρεύει εταιρειών. Πώς να το ξέρει στην Αμερική, όταν όλοι, ακόμη και οι Πρόεδροι μπορεί να είναι και επιχειρηματίες;»

Ας τους πει κάποιος όμως πως δεν επιτρέπεται άγνοια νόμου για πολίτη πόσο μάλλον όταν πρόκειται για υφυπουργό και μάλιστα μη εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό. Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού το πιο σημαντικό είναι η… πίκρα που πήραν οι ομογενείς με την παραίτηση του κ. Διαματάρη.

Διαβάστε επίσηςΑποκάλυψη: Όλες οι μπίζνες του Διαματάρη με τα πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη (έγγραφα)

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Εθνικού Κήρυκα 

Πολλοί αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα» θα έχουν πιθανώς προλάβει να διαβάσουν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Η. Διαματάρης, υπέβαλε την Πέμπτη την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την αποδέχθηκε.

Δυστυχώς, όμως, με την παραίτηση ο ενθουσιασμός που δημιούργησε η επιλογή του κ. Διαματάρη στον Απόδημο Ελληνισμό, στα Πατριαρχεία, στους απλούς Ελληνες του εξωτερικού, μεταβλήθηκε σήμερα σε πίκρα.

Οι προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Διαματάρη είχαν στόχο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Και αυτό δεν θα μπορούσε να το επιτρέψει ο ίδιος ο κ. Διαματάρης, ο οποίος και θεώρησε την παραίτηση ως ενδεδειγμένη πράξη.

Ασφαλώς γνωρίζοντας τον πρώην εκδότη και διευθυντή μέσα από τις δεκαετίες συνεργασίας μαζί του, και επειδή γνωρίζουμε ότι η επίθεση ήταν ενορχηστρωμένη από συγκεκριμένα περιθωριακά άτομα στην Ομογένεια, και που τουλάχιστον ένας εξ αυτών με ποινικό μητρώο, σε συνεργασία με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, που συνεχίζει να απογοητεύει τους ομογενείς, τα πάντα θα απαντηθούν στην κατάλληλη ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc το 2013 για τον Φιλιππάκο του Διαματάρη

Εμείς όπως, και εσείς, γνωρίζουμε τι άνθρωπος είναι o κ. Διαματάρης. Αμέσως με τον διορισμό του διαχώρισε τη μοίρα του από την εφημερίδα, την οποία άφησε στα χέρια των παιδιών του. Και σεβόμενος την θέση του στο υπουργείο, ουδεμία επαφή είχε με την εφημερίδα. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και θα αφήσουμε τον ίδιο να πει μελλοντικά τι ακριβώς συνέβη.

Εμείς μαθαίνουμε ότι η κυριότερη αιτία της παραίτησης ήταν η ύπαρξη ενός νόμου στην Ελλάδα που του απαγόρευε να προεδρεύει εταιρειών. Πώς να το ξέρει στην Αμερική, όταν όλοι, ακόμη και οι Πρόεδροι μπορεί να είναι και επιχειρηματίες;

Μόλις ενημερώθηκε, με την πρώτη ευκαιρία που βρέθηκε στις ΗΠΑ κατέθεσε τα έγγραφα αλλαγής, αλλά και εκεί η γραφειοκρατία μαζί με τη γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών καθυστέρησαν την εμφάνιση της αλλαγής στις δύο εταιρείες για τις οποίες τον κατηγορούν.

Βρήκαν όμως και άλλο πάτημα οι καλοθελητές. Την πρόσληψη στο γραφείο του κ. Διαματάρη ενός ομογενή πρώην διευθυντή της ΕΑΒ που διώχθηκε, κατηγορήθηκε και του πήρε μία δεκαετία να καθαρίσει το όνομά του στην Ελλάδα. Και επειδή ήταν αθώος, τα οικονομικά ήταν η ειδικότητά του και γνώριζε και την Ομογένεια, ο κ. Διαματάρης τον προσέλαβε γιατί είχε πολλά στο μυαλό του για την Ομογένεια. Κάποια αφορούσαν και οικονομικές διευθετήσεις για τους απόδημους.

Ενδεχομένως όλα αυτά να μην αποτελούν στοιχεία ενός κύριου άρθρου. Επιβάλλεται όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί η Ομογένεια δεν πρέπει να πικραθεί. Ολα θα απαντηθούν και όσοι ήθελαν να χτυπήσουν τον Πρωθυπουργό μέσω του ομογενή Υπουργού του δεν κατάφεραν τίποτα άλλο από το να αποκαλύψουν για μία ακόμη φορά το πόσο φοβούνται τον Απόδημο Ελληνισμό. Κι αυτό θα φανεί σύντομα.

Ωστόσο, ένα φιλόδοξο έργο που θα έδενε αμετάκλητα τους ομογενείς με την μητέρα πατρίδα σε στέρεες βάσεις μένει στα σκαριά. Κι αυτό πρέπει να το χρεωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter