«Χτύπημα» Χαρακόπουλου σε Γεωργιάδη: Εν μέσω πανδημίας οι εισπρακτικές ενοχλούν δανειολήπτες

Ηχηρό άδειασμα -κυρίως- στον Άδωνη Γεωργιάδη επιφύλασσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, καταθέτοντας Ερώτηση για τις αμείωτες οχλήσεις εισπρακτικών εταιριών σε δανειολήπτες εν μέσω πανδημίας ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει δηλώσει ρητά ότι «δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη».

«Εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν να παρενοχλούν δανειολήπτες εν μέσω κορονοϊού» σημειώνει στην Ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο βουλευτής Θεσσαλίας, υπενθυμίζοντας ότι στις 19 Μαρτίου 2020 ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο BLUE SKY ότι «από αύριο κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Αναφέρει δε ότι την επόμενη δημοσιεύθηκε η συμφωνία των Άδωνη Γεωργιάδη και Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για την αναστολή των οχλήσεων εισπρακτικών εταιριών για χρέη προς τις Τράπεζες για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας. Ωστόσο, τι κι αν η συμφωνία προβλέπει «δραστικότερα μέτρα» στην περίπτωση που οι οχλήσεις συνεχιστούν, καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας, στις 10/4/2020, αποδεικνύουν ότι οι εισπρακτικές εταιρίες έγραψαν την συμφωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Διαβάστε επίσης: Οργισμένη απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τις προκλήσεις του Άδωνη

«Δανειολήπτες δέχθηκαν τηλεφώνημα από τραπεζική θυγατρική εταιρεία ¨διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις¨ και ρωτήθηκαν αν θα έκαναν τραπεζική κατάθεση. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται μάλιστα ότι ο δανειολήπτης έχει το όνομα και το τηλέφωνο του συνομιλητή του που ανταποκρίνεται σε εισπρακτική εταιρεία. Τα συμβάντα αυτά αποκαλύπτουν ότι, δυστυχώς, κάποιες εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν κλείσει, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν, παρά την απερίγραπτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας» τονίζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και θέτει τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς:

1. Γνωρίζετε αν οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις συνεχίζουν να λειτουργούν και να ενοχλούν δανειολήπτες αυτή την περίοδο της πανδημίας, παρά τη σχετική συμφωνία που ισχύει για κλείσιμό τους από 20.03.2020;

2. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για όσες εισπρακτικές εταιρείες παραβιάζουν τη συμφωνία και ενοχλούν με τηλεφωνήματα δανειολήπτες των Τραπεζών; 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.