Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Ο ΠΑΟ κυνηγάει τον Αρη στην κούρσα για έξοδο στην Ευρώπη και ο φιλοκυβερνητικός Σκάι ασχολείται με τις δουλειές του Θ. Καρυπίδη με το δημόσιο.

Οι βαρόνοι της μπάλας την τελευταία δεκαετία βρίσκονται σε σφοδρή αντιπαράθεση και το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ελεύθερη πτώση. Βαθμολογικά στην UEFA έπιασε πάτο και γι’ αυτό την επόμενη σεζόν 2021-22 τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα αγωνιστούν σε μια νέα διοργάνωση, το Europa Conference League, άσχετα αν τερματίσουν στη δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη θέση.

Σε αυτήν θα συμμετέχουν σύλλογοι κυρίως από το τρίτο και το τέταρτο ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, εξέλιξη η οποία αναδεικνύει και την αγωνιστική κατάντια του ποδοσφαίρου μας. Σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατρακύλα είναι οι μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ που ευτελίζουν το ίδιο το προϊόν που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Ο… απρόσμενος διεκδικητής

Ο Ολυμπιακός δίκαια βρίσκεται αγκαλιά και με τον φετινό τίτλο, καθώς είναι η ποιοτικότερη και η πληρέστερη ομάδα. Τα άλλα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια διεκδικούν o ΠΑΟΚ (46 β.), ο Αρης (44 β.), η ΑΕΚ (44 β.) και ο Παναθηναϊκός (41 β.). Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά εκτός συνόρων την περίοδο 2017-18 και για χίλιους δυο λόγους η διοίκηση Αλαφούζου καίγεται για την επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Τα σχέδιά τους πάει να τα τινάξει στον αέρα ο Αρης που απρόσμενα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, έχει σταθερή πορεία και διαθέτει σύνολο που «χτυπάει» όλα τα παιχνίδια. Είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα που έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (1-1).

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι διοικήσεις των συλλόγων χρησιμοποιούν ό,τι όπλο διαθέτουν για την επίτευξη των στόχων τους. Διοικητικός ηγέτης του Αρη είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στενές γνωριμίες με το μισό υπουργικό συμβούλιο και άκρες στην Περιφέρεια Αττικής. Το documentonews.gr στα μέσα Ιανουαρίου είχε αποκαλύψει ότι ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης προμηθεύτηκε rapid tests από εταιρεία συμφερόντων του Θ. Καρυπίδη της ΠΑΕ Αρης σε τιμή 9,31 ευρώ το ένα όταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του επίσης «γαλάζιου» Απόστολου Τζιτζικώστα προμηθεύτηκε rapid tests σε τιμή τρεις φορές χαμηλότερη! Τα πλήρωσε δηλαδή… χρυσά.

Το θέμα θυμήθηκε και το «σήκωσε» πριν από δέκα ημέρες και ο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου, ο οποίος αποτελεί από τα βασικά στηρίγματα της ανεκδιήγητης και επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις 20 Φεβρουαρίου αποκάλυψε την ανάθεση της Περιφέρειας Αττικής σε εταιρεία της Νάουσας, συμφερόντων Θ. Καρυπίδη, για προμήθεια 300.000 μασκών… προς 75 λεπτά η μία. Στην ποδοσφαιρική πιάτσα εκτιμάται ότι ο Σκάι δεν θα είχε ασχοληθεί με τα rapid tests, τις «ασημένιες» μάσκες και την Περιφέρεια Αττικής αν ο Αρης ήταν 6ος ή 7ος στο πρωτάθλημα.

Διαχρονικό φαινόμενο

Είναι ίσως τα απόνερα μιας ποδοσφαιρικής κόντρας που ξεπέρασε τα όρια της Σούπερ Λίγκας. Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη μεταξύ των παραγόντων είναι διαχρονικό φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική και συνήθως επιβιώνει όποιος ιδιοκτήτης ΠΑΕ είναι πιο ισχυρός.

Αυτή την περίοδο ο Γ. Αλαφούζος έχει καλές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τη βοήθεια των οποίων πριν από αρκετούς μήνες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκούς Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκλέχτηκε πρόεδρος της λίγκας. Οπερ σημαίνει ότι απέναντι στους «πράσινους» στη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη δεν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αλλά ο Αρης του Θ. Καρυπίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter