Χώρα ανέργων

Χώρα ανέργων

Ένα πρωτοφανές ρεκόρ για την οικονομία της Ελλάδας επiτεύχθηκε χθες με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά αυξάνεται η ανεργία τον Ιούνιο μήνα κατά 18,3%. Ιούνιο που πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των εποχικών προσλήψεων εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Με τον τουριστικό και τον επισιτιστικό κλάδο ουσιαστικά κλειστούς από την πανδημία αλλά και από την έλλειψη μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, η ανεργία δεν μπορούσε παρά να κτυπήσει κόκκινο.

Δυστυχώς η αύξηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Ήδη τα νοικοκυριά έχουν αρχίσει να στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας, κάτι που έχει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Μπορεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να είχαν μικρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο η μετακύλιση στο μέλλον του μεγαλύτερου τμήματος των υποχρεώσεων.

Το τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, δεν χρειάζεται να είναι μάγος κάποιος για να το καταλάβει.

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη. Άλλωστε αυτό επιθυμεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τη συγκέντρωση της δύναμης του χρήματος στους λίγους, ενώ οι πολλοί θα παρακαλούν για ένα κομμάτι ψωμί. Οι εικόνες της Ισπανίας στο εκατονταπλάσιο.

Πως θα το περάσει αυτό στους ψηφοφόρους της η Νέα Δημοκρατία που τους έταξε προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια είναι πρόβλημα της αλλά και πρόβλημα της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής να αναδείξει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κυβέρνηση των «άριστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter