Χωρίς αξιολόγηση διαβιβάστηκε η δικογραφία Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου στη Βουλή

Χωρίς αξιολόγηση διαβιβάστηκε η δικογραφία Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου στη Βουλή

Χωρίς την περιγραφή φερόμενων αδικημάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε κατά των Αλ. Τσίπρα – Δ. Παπαγγελόπουλου μετά τις μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τα φερόμενα αδικήματα που θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Κ. Τασούλας ανακοίνωσε στην Ολομέλεια τη διαβίβαση της δικογραφίας που αφορά των τέως πρωθυπουργό και τον τέως αν. υπουργός Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό της δικογραφίας, ο φάκελος που διαβιβάστηκε «χωρίς αξιολόγηση» εμπεριέχει τις καταθέσεις των Αντ. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλο, Β. Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αγγελή.

Παρά τις χθεσινές διαρροές περί των προθέσεων της πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής -μόνο- κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκείνος δεν στέλνει στα δικαστήρια πολιτικούς του αντιπάλους, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε στο Σώμα από πλευράς ΝΔ για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος σύστασης Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής που απαιτεί την υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται το αίτημα της ΝΔ κυρίως ως προς το σκέλος της αιτιολογίας, αφού η συμπολίτευση θα κληθεί να διατυπώσει επί τη βάσει ποιων αδικημάτων ζητά τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής λόγω της διαβίβασης της δικογραφίας άνευ εισαγγελικής αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη διαβίβαση της εν λόγω δικογραφίας είχε προηγηθεί η διαβίβαση αυτής που αφορά τον Αν. Λοβέρδο, με την Εισαγγελία Διαφθοράς να ζητά την άρση της ασυλίας του για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας. Μέχρι στιγμής και παρά το πέρας αρκετών ημερών, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να παραπέμψει στην Ολομέλεια τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αρθεί η ασυλία του.

Το διαβιβαστικό: 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/09/18/5d81f541825e6314ed5aa072.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter