Χωρίς εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ τα ΔΣ σε ΕΦΚΑ και σε ΕΤΕΑΕΠ - Καταγγέλλει την κυβέρνηση

Εκτός ΔΣ του νεοσύστατου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), αλλά και του αναβαθμισμένου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), βρίσκεται η ΓΣΕΕ.

 Η Συνομοσπονδία κατήγγειλε τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» και για «παγκόσμια πρωτοτυπία». Ως μέσο αντίδρασης, επέλεξε να ζητήσει την παρέμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ενώ απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και στην υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Η εκτίμηση της ΓΣΕΕ είναι ότι με το συγκεκριμένο αποκλεισμό, επιτυγχάνεται να μην υπάρχει κανένας έλεγχος στη διαχείριση των παραπάνω υπερ – ταμείων, κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Εντύπωση προκαλεί στη Συνομοσπονδία, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να οριοθετήσει το ΔΣ στα εν λόγω ταμεία, με διάταξη που ενσωμάτωσε σε άσχετο νομοσχέδιο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, κάλυψε και θεσμικά την επιλογή της, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην επίμαχη διάταξη ότι «η μη συμμετοχή εκπροσώπων των ασφαλισμένων δεν επηρεάζει τη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.