Χωρίς επεισόδια η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα

Χωρίς επεισόδια η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα

Μικρότερη του αναμενόμενου η προσέλευση

Με μια μακροσκελή ομιλία του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Λιουλεζίμ Μπάσια, έληξε ειρηνικά και χωρίς κανένα επεισόδιο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στα Τίρανα. Συνολικά η διαδήλωση διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα και η συμμετοχή, παρά τη δήλωση του Μπάσια ότι πρόκειται για παναλβανική συγκέντρωση, με διαδηλωτές από όλη τη χώρα, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Την τήρηση της τάξης ανέλαβαν περισσότεροι από 2 500 αστυνομικοί. Για τον ίδιο σκοπό η αντιπολίτευση είχε παρατάξει παρόμοιο αριθμό οπαδών της, οι οποίοι είχαν σχηματίσει δική τους ανθρώπινη αλυσίδα, παράλληλα με την αστυνομία.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια χαρακτήρισε τη σημερινή διαδήλωση «λαϊκό δημοψήφισμα» που σημαδεύει, όπως είπε, «την εγκαθίδρυση της νέας δημοκρατίας στη χώρα».

Στην ομιλία του ο Μπάσια εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά και διαφθορά και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκλογές στη χώρα, χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και χωρίς τη διαχείρισή τους από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τον νυν πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Μπάσια, θα υπάρξει μια τρίτη και τελευταία , όπως είπε, διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία «θα κάνει πράξη τη νέα δημοκρατία στη χώρα». Δεν προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής της νέας διαδήλωσης και κάλεσε τους οπαδούς του σε αντίσταση, αντοχή και ενότητα μέχρι την τελική νίκη, όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter