Χωρίς φαγητό από χθες το βράδυ οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού

Χωρίς φαγητό από χθες το βράδυ οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού

Χωρίς φαγητό είναι από χθες το βράδυ οι κρατούμενοι των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, ενώ νηστικές είναι και οι κρατούμενες γυναίκες.

Αυτό συνέβη, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, γιατί οι κρατούμενοι των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και απέχουν καθολικά από όλα τα μεροκάματα.

Αποτέλεσμα της αποχής είναι να μην λειτουργούν πλέον τα μαγειρεία και να μην μπορούν να σιτιστούν ούτε οι γυναίκες που κρατούνται στο απέναντι από τους άνδρες κτίριο καθώς και αυτές προμηθεύονται φαγητό από τα συγκεκριμένα μαγειρεία.

Οι κρατούμενοι που έτσι ἠ αλλιώς αποφάσισαν άρνηση συσσιτίου, θεωρούν ότι εμπαίχτηκαν από την Κυβέρνηση και σε ότι αφορά τα μέτρα υγιεινής που έπρεπε να είχαν ληφθεί από την πρώτη στιγμή ώστε να προστατευθούν από την πανδημία αλλά και στις εξαγγελίες περί αποσυμφόρησης των φυλακών που βουλιάζουν από κόσμο, ζητούν κατ΄ αρχάς να καλυφθεί εδώ και τώρα η ανάγκη τους για σίτιση.

Καταγγέλλουν επίσης ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα καθώς για παράδειγμα δεν έχουν ούτε που να πλύνουν σωστά τα ρούχα τους.

Τους είχαν υποσχεθεί –λένε-ότι θα στείλουν πλυντήρια ,ένα για κάθε όροφο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ .

Μιλώντας στο Documentonews.gr κρατούμενοι των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού διαμαρτύρονται σχεδόν δύο μήνες ενώ τα επισκεπτήρια, κλειστού και ανοικτού τύπου έχουν διακοπεί, και δεν επικοινωνούν ούτε με συγγενείς αλλά ούτε με δικηγόρους, γίνονται μεταγωγές για υποθέσεις όπου οι μεταχθέντες συνωστίζονται στα κρατητήρια και το μόνο μέτρο προστασίας που λαμβάνεται είναι η θερμομέτρηση τους όταν επιστρέφουν στις φυλακές.

«Μέχρι τώρα υπήρξαμε πολύ συγκαταβατικοί γιατί δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση» μας λένε .

«Μας καθησύχαζαν ότι όλα έχουν δρομολογηθεί αλλά τελικά ήταν μια παρελκυστική και μικρόψυχη τακτική για να εκτονωθεί η κατάσταση. Όπως πάει οι φυλακές «θα σκάσουν» από τον υπερπληθυσμό καθώς η αποσυμφόρηση ήταν κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, πόσω μάλλον τώρα».

Σε ότι αφορά τα άλλα αιτήματα τους που τους οδήγησαν στην έναρξη των κινητοποιήσεων που αναμένεται-να κλιμακωθούν ζητούν μεταξύ άλλων :

Την αποσυμφόρηση των φυλακών, όπως έγινε ήδη και σε άλλα κράτη λόγω της έκτακτης κατάστασης, με την άμεση αποφυλάκιση όσων έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους ή θέλουν ακόμα έναν χρόνο για να συμπληρώσουν τον χρόνο πραγματικής έκτισης.

Την άμεση αποφυλάκιση όσων κρατούμενων εκτίουν ποινές έως πέντε έτη και όσων ανήκουν στα ευπαθείς ομάδες.

Επανεξέταση των χώρων που έχουν οριστεί για την κράτηση ύποπτων κρουσμάτων, συχνή απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων της φυλακής, πρόσβαση γα όλους στα απαραίτητα υγειονομικά υλικά, περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων για να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού, διακοπή μεταγωγών, άμεση αποφυλάκιση των προσωρινά κρατούμενων με βραχιολάκι ή με κατ΄οίκον περιορισμό για δράστες μη ειδεχθών εγκλημάτων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter