Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Χωρίς ίντερνετ για 24 ώρες το 2017;

Η αμερικάνικη εταιρία προστασίας τεχνολογίας LogRhythm προειδοποιεί ότι το 2017 ίσως ετοιμάζεται μεγάλο χτύπημα από χάκερ που θα ρίξει το ίντερνετ για 24 ώρες αφήνοντας εκατομμύρια υπολογιστές ανά τον κόσμο χωρίς σύνδεση.

Ο υπεύθυνος ασφάλειας επικοινωνιών και αντιπρόεδρος της εταιρίας James Carder, μιλώντας στο Business Insider, τόνισε πως δεν θα είναι απλά ένα τεχνικό πρόβλημα που θα εμποδίσει τον κόσμο από το να ανεβάσει φωτογραφίες στο Instagram, αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο.

«Το 2017 θα δούμε ένα χτύπημα κάπου, κάποτε. Αν πέσει το ίντερνετ οι οικονομικές αγορές θα καταρρεύσουν», είπε ο Carder και τόνισε πως ήδη από το 2016 υπήρξαν προετοιμασίες για το «μεγάλο χτύπημα».

«Μια επίθεση έριξε το Twitter και το Spotify για μερικές ώρες. Είδαμε και άλλες παρόμοιες επιθέσεις. Αυτά ήταν μόνο τεστ όμως».

«Αν αποδείξεις ότι μπορείς να ρίξεις τόσο τεράστια σάιτ και μεγάλο μέρος του ίντερνετ των ΗΠΑ για μερικές ώρες, μια 24ωρη επίθεση μοιάζει εύκολη υπόθεση», είπε ακόμη ο Carder.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 2017 θα υπάρξει έξαρση και των ψευδών ειδήσεων. «Νομίζω πως οι χάκερ θα εκδικηθούν ρίχνοντας μεγάλα σάιτ, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης», υπογράμμισε ακόμη.

Ο διευθυντής πωλήσεων της LogRhythm σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, Simon Howe, έβαλε ακόμη μια παράμετρο στις πιθανές επιθέσεις το 2017, μιλώντας για χάκινγκ σε κινητά τηλέφωνα. Όπως τόνισε, οι χάκερ θα κλέβουν προσωπικά στοιχεία από τα κινητά πολιτών και στη συνέχεια θα τους εκβιάζουν για χρήματα.

«Για παράδειγμα οι δράστες θα απειλήσουν να στείλουν σε τρίτους ή να διαγράψουν την φωτογραφία κάποιου χρήστη, εκτός αν πάρουν τα λίτρα. Απλά σκεφτείτε – πόσα χρήματα θα πληρώνατε εσείς για να πάρετε πίσω τις φωτογραφίες σας;».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.