Χωρίς οδηγούς η νέα γραμμή 4 του μετρό Γαλάτσι – κέντρο – Γουδί

Χωρίς οδηγούς η νέα γραμμή 4 του μετρό Γαλάτσι – κέντρο – Γουδί

Η νέα ολοκληρωμένη Γραμμή του Μετρό, η Γραμμή 4, που θα συνδέει το Άλσος Βεΐκου με το Γουδί, θα έχει μήκος 33 χιλιόμετρα, θα διαθέτει 30 σύγχρονους σταθμούς τελευταίας τεχνολογίας, συρμούς χωρίς οδηγούς, ενώ το κόστος κατασκευής του έργου υπολογίζεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Σε δύο μήνες, στο τέλος Μαρτίου θα γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4, η οποία θα ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου Άλσος Βεΐκου και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου θα φθάνει στο ιστορικό κέντρο,- Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός -και θα ανεβαίνει από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί.

Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες και θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως.

Η νέα γραμμή θα διαθέτει αυτόματους συρμούς χωρίς οδηγό. Το κέντρο ελέγχου μέσω υπολογιστή έχει χαράξει εκ των προτέρων τη διαδρομή του συρμού. Όταν οι πόρτες κλείσουν και αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα -για λόγους ασφαλείας- δίνεται η εντολή μέσω υπολογιστή και το τρένο ξεκινάει.

Όλες οι κινήσεις του συρμού ελέγχονται από επιμέρους υπολογιστές, έναν σε κάθε σταθμό. Σα να λέμε δηλαδή ότι ο συρμός αλλάζει υπεύθυνο-οδηγό από σταθμό σε σταθμό.

Οι ευθείες, οι στροφές, ακόμα και η ταχύτητα είναι προσχεδιασμένες. Όταν ο συρμός φθάσει στο σταθμό, σταματά και ανοίγουν οι πόρτες για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον επόμενο μήνα ο μετροπόντικας στη γραμμή του Πειραιά θα ολοκληρώσει το έργο του στα Μανιάτικά και θα προχωρήσει στον επόμενο σταθμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter