Χωρίς Plan Bee – Ο άνθρωπος απειλεί τον… επικονιαστή της ζωής στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Χωρίς Plan Bee – Ο άνθρωπος απειλεί τον… επικονιαστή της ζωής στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Το μικρό τους μέγεθος και η… άπιαστη παρουσία τους μπορεί να ξεγελούν, αλλά η αλήθεια είναι πως οι μέλισσες αποτελούν τις πιο πολύτιμες και ακούραστες εργάτριες του οικοσυστήματός μας.

Η παρουσία τους, μάλιστα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της ισορροπίας στον πλανήτη καθώς επικονιάζουν πάνω από 200.000 είδη ανθοφόρων φυτών και μόνο στην Ευρώπη συμβάλλουν στην ανάπτυξη περίπου 4.000 ειδών λαχανικών.

Τι μπορεί να σημάνει λοιπόν για τη ζωή μας ενδεχόμενη εξαφάνισή τους;

Ειδικοί και μελισσοκόμοι εξηγούν στο παρόν τεύχος τις πηγές των απειλών για τις μέλισσες, τις συνέπειες που έχει ο αφανισμός τους, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την προστασία τους.

Παράλληλα το Hot Doc επιχειρεί ένα ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο των μελισσών ξεσκεπάζοντας τα μυστικά τους, τις κινήσεις και τον τρόπο επικοινωνίας τους. Επίσης κάνει και μια «βουτιά» στο παρελθόν παρουσιάζοντας τους αρχαίους μύθους και τις δοξασίες που συνδέονταν με τη γέννηση του πολύτιμου αυτού εντόμου και του «χρυσού» που παράγουν. Τέλος, ακολουθεί το ταξίδι της μέλισσας στη μεγάλη οθόνη, ενώ παρουσιάζει τους πιο διάσημους μελισσοκόμους οι οποίοι άφησαν τη σφραγίδα τους στις τέχνες, στα γράμματα και στην πολιτική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter