Χωρίς προστασία οι εργαζόμενοι στον eΕΦΚΑ – Τι καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για τον διοικητή του Χ. Χαλαρη

Χωρίς προστασία οι εργαζόμενοι στον eΕΦΚΑ – Τι καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για τον διοικητή του Χ. Χαλαρη

Ασφαλώς δεν μπορεί να περιποιεί τιμή για έναν Διοικητή να χαρακτηρίζεται ο Οργανισμός που διευθύνει ως «τοξικό κάτεργο». Στον πολύπαθο eΕΦΚΑ που διοικεί ο Χ. Χάλαρης ακούστηκε και αυτό… Μάλιστα όχι μεμονωμένα αλλά ως καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων!

Το έπραξε ο Σύλλογος των Εργαζομένων από τον τ. ΟΓΑ και τον τ. ΟΑΕΕ και η αιτία ήταν το γεγονός ότι η διοίκηση του eΕΦΚΑ απέτυχε να εφαρμόσει το μέτρο εξ αποστάσεως εργασίας για το 50% του προσωπικού. 

Όταν ωστόσο φέρεις και το βάρος της κριτικής που σου άσκησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για το γεγονός ότι αρνείσαι να στείλεις τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις (προβάλλοντας μάλιστα ως αιτιολογία την ανικανότητα σου) τότε τα πράγματα ειδικά στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία COVID-19 γίνονται ασφυκτικά. 

Ωστόσο ο Σύλλογος, μέσα από την ανακοίνωση του σκιαγραφεί πλήρως τη διοικητική λειτουργία του eΕΦΚΑ, όπως αυτή εκφράζεται από τον κο Χ. Χάλαρη. Σύμφωνα με το Σύλλογο των Εργαζομένων από τον τ. ΟΓΑ και τον τ. ΟΑΕΕ λοιπόν ο νυν διοικητής του eΕΦΚΑ:

– Προτάσσει τους αριθμούς και τη στοχοθεσία αντί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

– Αποκλίνει απροκάλυπτα από τα γενικώς ισχύοντα σε όλο τον δημόσιο τομέα (ποσοστά φυσικής παρουσίας, τηλεργασίας, εκ περιτροπής απασχόλησης, άδειες ειδικού σκοπού).

– Αποκλείει και μεταχειρίζεται άνισα ομάδες εργαζομένων (απονομή συντάξεων, φύλαξη, καθαριότητα).

– Δεν μεριμνά για τη θωράκιση του ΕΦΚΑ και των εργαζομένων, αδιαφορώντας για την εξασφάλιση συστημάτων απόκρισης στις κατεπείγουσες συνθήκες (προμήθεια laptops, λειτουργικές διασυνδέσεις, τοποθέτηση διαχωριστικών στους εργασιακούς χώρους, χορήγηση σε επάρκεια υλικών προστασίας, διενέργεια τακτικών απολυμάνσεων), παρά αναλώνεται σε αναθέσεις «ημετέρων», που πολλοί εξ αυτών σήμερα τη λιβανίζουν από συνδικαλιστικούς και μη θώκους.

– Επιδεικνύει αδιαφορία στις συνεχόμενες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων λόγω της πανδημίας.

– Μεταβιβάζει τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες προτάσσοντας προφορικά ψευδοδιλήμματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter