Χωρίς ρεύμα έμειναν 250.000 νοικοκυριά από τη «Μήδεια»

Χωρίς ρεύμα έμειναν 250.000 νοικοκυριά από τη «Μήδεια»

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδόση, με χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας να μένουν για πάνω από 24ωρες χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

Περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται διαρκώς αλλά παραμένει δύσκολη, όσον αφορά τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Την Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος προσπαθειών για την αποκατάσταση των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης, ωστόσο όπως επισημάνθηκε, θα χρειαστούν μέρες για να επιδιορθωθούν οι ζημιές στις δευτερεύουσες γραμμές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter