Χωρίς σχέδιο εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χωρίς σχέδιο εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Από αποτυχία σε αποτυχία οδεύει η εξωτερική μας πολιτική επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το χωρίς εμφανή αποτελέσματα ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σκηνή με επίκεντρο τη Λιβύη είναι ραγδαίες. Η Διάσκεψη του Βερολίνου πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή της χώρας μας, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει.

Η γερμανική κυβέρνηση παρέμεινε ακλόνητη στη θέση της με έναν διπλωματικό ελιγμό για τα μάτια του κόσμου.

Ήταν τόσο μεγάλη η κατακραυγή για την αποτυχία αυτή, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να εμφανίσει την εκλεκτή του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ νωρίτερα από ότι είχε προγραμματίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ έφτασε αιφνιδιαστικά στην Αθήνα ο στρατηγός Χαφτάρ για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση πριν πάει στο Βερολίνο, κάτι που παρουσιάστηκε σαν μεγάλη επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση και ουσιαστική παρέμβαση της χώρας μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Δηλαδή η Ελλάδα εξουσιοδοτεί έναν λίβυο στρατηγό να παρουσιάσει τις θέσεις της σε μια Διάσκεψη όπου θα μετέχουν οι ηγέτες όλου του κόσμου. Και αυτό οι Μητσοτάκης και Δένδιας το θεωρούν επιτυχία!

Η ελληνική διπλωματία επί των ημερών Μητσοτάκη έχασε σε όλα τα πεδία.

Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική και όχι μόνον πραγματοποιούνται κατόπιν εορτής. Κανένας σχεδιασμός, καμία πρόβλεψη. Όλα στο πόδι.

Στο Documento της Κυριακής παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την ήττα της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής καθώς και πιθανές επιπτώσεις στην εξέλιξη των ανοιχτών εθνικών μας θεμάτων.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter