Ο ΣΚΑΪ προέβη σε αποκατάσταση της αλήθειας για το βίντεο από το ΑΠΘ

Ο ΣΚΑΪ προέβη σε αποκατάσταση της αλήθειας για το βίντεο από το ΑΠΘ

Σε αποκατάσταση της αλήθειας γύρω απο το βίντεο του δημοσιογράφου του Documento Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη που προβλήθηκε χθες στην εκπομπή του χωρίς ήχο και με διαστρεβλωμένα τα περιστατικά που καταγράφονται σε αυτό προχώρησε ο Δημήτρης Οικονόμου, όπως είχε δεσμευθεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ προβλήθηκε το βίντεο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη στο οποίο φαίνονται οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη να τρέχουν καταπάνω του και να επιχειρούν να τον εκφοβίσουν, απευθυνόμενοι σε αυτόν με απειλητικό ύφος. Αφού τους δείχνει την ταυτότητά του και μοιάζουν να πείθονται, έρχεται ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ που τον ρωτάει με ύφος που παραπέμπει σε άλλες εποχές: «Πώς σε λένε;». Ωστόσο, εν συνεχεία, του απευθύνεται ξανά σε απειλητικό ύφος λέγοντας: «Ή θα φύγεις τώρα ή τελειώνουμε»!

Δείτε επίσης: Δημόσια δέσμευση Οικονόμου για αποκατάσταση της αλήθειας για το βίντεο του δημοσιογράφου του Documento

Ωστόσο τα γεγονότα παρουσιάστηκαν διαφορετικά στην εκπομπή, καθώς πρώτον, προβλήθηκαν χωρίς ήχο, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα για τον εκφοβισμό του δημοσιογράφου από την αστυνομία, και δεύτερον ειπώθηκε on air πως πρόκειται για υλικό που προέρχεται από κάμερες των ανδρών των ΜΑΤ.

Σε διαδικτυακό διάλογό του με τον Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι τα πλάνα ήρθαν από Θεσσαλονίκη την ώρα του ζωντανού και προβλήθηκαν όπως ήταν, χωρίς μοντάζ, και απέδωσε το τι συνέβη σε λάθος λόγω της ταχύτητας των γεγονότων, με τον Κώστα Βαξεβάνη να καλεί τον Δημήτρη Οικονόμου να υπάρξει δημόσια συγγνώμη για τη λάθος εικόνα που δόθηκε περί της «ειρηνικής εκκένωσης» όπως και να παιχτεί το βίντεο με ήχο για να δει ο κόσμος τι κάνουν με τους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει δημόσια, αποκατάσταση της αλήθειας.

Πράγματι, στη σημερινή εκπομπή προβλήθηκε το ορθό βίντεο με ήχο, με τον Δημήτρη Οικονόμου να διευκρινίζει ότι σε αυτό ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης τρέχει προς τα πίσω για να φύγει την ώρα που οι αστυνομικοί κινούνται απειλητικά. “Αυτό το λέμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί χθες το είχαμε παίξει χωρίς ήχο”, ανέφερε.

Βέβαια, και μία συγγνώμη (τόσο προς τους τηλεθεατές για την παραπληροφόρηση, όσο και προς τον δημοσιογράφο του Documento) δεν θα έβλαπτε…

Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Οικονόμου, είχε σχολιάσει χθες: «Προσωπικά δεν αξιώνω καμία δημόσια συγγνώμη, μου είναι αδιάφορη καθώς με αυτήν την τοποθέτηση το μόνο κύρος που επλήγη είναι το δικό σας και του σταθμού σας, το μόνο που αξιώνω είναι να παίξει ολόκληρο το βίντεο με ηχο αύριο το πρωί, για να αποκατασταθεί η αλήθεια». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter