Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό» – Η έντονη αντίδραση της Αθήνας

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό» – Η έντονη αντίδραση της Αθήνας

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας να ισχυρίζεται ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό έδαφος.

Οι δηλώσεις αυτές του Ομέρ Τσελίκ έγιναν στη «Μιλιέτ» και έρχονται να προστεθούν σε αυτές του τούρκου υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε το ίδιο.

Ο Τσελίκ μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, λέγοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι για να τον παίρνεις στα σοβαρά και δεν έχει το απαραίτητο για τους πολιτικούς ειδικό βάρος.

«Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και η κίνηση Καμμένου δεν είναι σοβαρή» είπε προκλητικά ο τούρκος υπουργός.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρας μετά την απόφαση να μην εκδοθούν οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά από το πραξικόπημα.

Με κατηγορηματική καταδίκη, αλλά και καταγγελία στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και προστίθεται: «Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας».

Τέλος, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter