Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας: Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον Καμμένο

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας: Το τουρκικό ΥΠΕΞ  χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον Καμμένο

Τεντώνει κι άλλο το σχοινί η Άγκυρα με αφορμή το Αγαθονήσι, φθάνοντας δε στο σημείο να καταγγείλει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας ότι προσπαθεί να διαλύσει τις προσπάθειες για καλύτερες διμερείς σχέσεις!

Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Τούρκων υπουργών για το Αγαθονήσι, αλλά και της έντονης αντίδρασης της Αθήνας, που καταγγέλλει με διάβημα στον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα την τουρκική προκλητικότητα, έρχονται και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χουσεΐν Μουφτούογλου να βάλουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Δείτε τη δήλωσή του:

« Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας που απειλεί την ειρήνη και ηρεμία στο Αιγαίο έχουν εκφραστεί στο παρελθόν αρκετές φορές. Η Τουρκία πάντα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν, υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα με την Ελλάδα αναφορικά με την θάλασσα του Αιγαίου. Προβλήματα τα οποία συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter