Χωρίς θέρμανση το Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας- Διακοπή δίκης λόγω του πολικού ψύχους στην αίθουσα !

Χωρίς θέρμανση το Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας-  Διακοπή  δίκης λόγω του πολικού ψύχους στην αίθουσα !

Δεν ξανάγινε… Έν έτει 2017 οι δικαστές, οι δικηγόροι και οι διάδικοι των υποθέσεων “τουρτουρίζουν” μέσα στις δικαστικές αίθουσες

, αδυνατώντας να συνδράμουν στην απονομή της Δικαιοσύνης, κάτω από συνθήκες που την ευτελίζουν…

Το Documentonews.gr κατέγραψε σήμερα μια κατάσταση άνευ προηγουμένου σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει – μετά από διακοπή- μια από τις πολύ σημαντικές υποθέσεις που εκδικάζονται αυτόν τον καιρό στο Ανώτερο Δικαστήριο της Αθήνας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει πολιτογραφηθεί ως σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια , στη οποία κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων είναι ο Παύλος Ψωμιάδης (κρατείται προσωρινά) και άλλα 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μέλη της οικογένειας του.

Μέσα στην μεγάλη δικαστική αίθουσα, ήταν οι δικαστές της έδρας, οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι τους, αλλά και πολυπληθές ακροατήριο καθώς επρόκειτο να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων…

Η εικόνα που αντίκριζε κάποιος ,μπαίνοντας στο ακροατήριο, ήταν για …γέλια, αλλά κυρίως για κλάματα. Η αίσθηση από το κρύο, ακόμα χειρότερη.

Δικαστές “ξυλιασμένοι”, δικηγόροι ο ένας “κολλητά” με τον άλλον, με παλτό με σηκωμένους γιακάδες και τα κασκόλ την ώρα της διαδικασίας, να φυσάνε τα χέρια για να ζεσταθούν από την ανάσα τους, όπως και οι κατηγορούμενοι, αλλά και το ακροατήριο.

Και στα “πηγαδάκια” την ώρα της ολιγόλεπτης διακοπής αντί για ανταλλαγές επιχειρημάτων σε σχέση με τη δίκη, ή έστω την αφήγηση ιστοριών “δικαστηριακής τρέλας” που συνήθως θυμούνται οι δικηγόροι στα περιθώρια των δικών, ακούγονταν μόνο διαμαρτυρίες για το αφόρητο κρύο…

Κάποιοι πιο ανθεκτικοί στις χαμηλές θερμοκρασίες προσπαθούσαν να αστειευτούν, λέγοντας πως είναι η ευκαιρία να …ασκηθούν κάνοντας… πηδηματάκια επί τόπου , ή πως η κατάσταση ευνοεί τη συντόμευση της διαδικασίας καθώς θα είναι όλοι – αναγκαστικά- πιο φειδωλοί στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους.

Άλλοι πάλι, “κρύωναν” ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, κάνοντας -εύλογα- αναγωγές σε χιονοδρομικές πίστες και περιγράφοντας τις επιδόσεις τους στο χειμερινό σκι…

Τελικά , λίγο μετά τις 10.30 , η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την διακοπή της δίκης σε άλλη δικάσιμο και σε αίθουσα που, όπως τόνισε, “θα υπάρχει τουλάχιστον θέρμανση”.

Κι όλοι τα μάζεψαν άρον- άρον για να φύγουν σφαίρα από τον Ναό της Θέμιδας , διασχίζοντας αναγκαστικά τους ακόμα πιο παγωμένους μαρμάρινους διαδρόμους. ..

Οι δε πολίτες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο Εφετείο, για διάφορες υποθέσεις, έκαναν “αυτοψία” στις γωνιές του ορόφου για να βρουν το λιγότερο κρύο σημείο.

Όσο για το σημερινό χάλι, κάποιοι αρμόδιοι ,στους οποίους προφανώς απευθύνθηκαν οι δικαστές, δικαιολογήθηκαν ότι ” κάνει πολύ κρύο και γι αυτό δεν… αποδίδει το σύστημα θέρμανσης ” .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter