Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ορκωμοσία των υπουργών – Ανυποχώρητη η Εκκλησία

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ορκωμοσία των υπουργών – Ανυποχώρητη η Εκκλησία

Κορυφώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας με αφορμή τα Θεοφάνια και την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες.

Παρά το γεγονός πως αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ολιγόλεπτη έστω συνάντηση που θα είχε σήμερα Τρίτη στην ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λίγες μόνο ώρες μετά το «αντάρτικο» της εκκλησίας, τελικά, όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δώσει το παρόν στη σημερινή ορκωμοσία.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» τόνισε και έβαλε… τέλος στα σενάρια συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επαναλαμβάνοντας πως όσα έχουν συμφωνηθεί πρέπει να τηρηθούν, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε ότι έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Ιερώνυμος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου δήλωσε επίσης πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως αν χρειαστεί θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο για εκκλησία που θα λειτουργήσει κανονικά και πως «κανείς λοιμωξιολόγος δεν είπε να γίνει αυτό το lockdown» στις εκκλησίες. 

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να πάει κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης, έχει φέρει σε αμηχανία την ίδια την κυβέρνηση αφού παρά την προσπάθεια της  να χαϊδέψει τα αυτιά της Εκκλησίας και να της κάνει τα χατίρια, τελικά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, με την κατάσταση να ης γυρίζει τώρα μπούμερανγκ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter