Xωρισμένοι σε γκρουπ οι Ελληνες διαιτητές

Xωρισμένοι σε γκρουπ οι Ελληνες διαιτητές

FIFA_x000D_
και UEFA όρισαν ξένους αξιωματούχους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, FIFA_x000D_
και UEFA έδωσαν εντολή στον Μέλο Περέιρα να ορίζει ξένους διαιτητές στους_x000D_
τελικούς του Κυπέλλου και στα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας. 

Η… εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής (ελληνική διαιτησία) παραμένει στην εντατική. Στις δύο εγχώριες διοργανώσεις, πρωτάθλημα και Κύπελλο, καταγράφηκαν διαιτητικά λάθη που δεν ήταν ανθρώπινα αλλά εσκεμμένα, κατά την εκτίμηση των διεθνών ομοσπονδιών.

Η εξυγίανση στη διαιτησία δεν προχώρησε, έμεινε μετεξεταστέα και οι χαρτογιακάδες της Νιόν και της Ζυρίχης που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν σηκώσει για άλλη μια φορά τα χέρια ψηλά. Υποτίθεται ότι οι Ελληνες ρέφερι είχαν πάρει από τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή το μήνυμα πως πρέπει να σφυρίζουν ό,τι βλέπουν στους αγώνες και ότι οι μεγαλοπαράγοντες δεν πρόκειται να τους πετάξουν έξω από τον πίνακα διαιτησίας, όπως συνέβαινε σε παλιότερες εποχές όταν η ΚΕΔ λογοδοτούσε στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μ. Περέιρα δίνει αναφορά σε FIFA και UEFA και είναι πανίσχυρος στη θέση του. Παρ’ όλα αυτά, εδώ και δυο τρεις εβδομάδες διαρρέει από κέντρα που βρίσκονται εντός και εκτός ομοσπονδίας ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος Ιουνίου. Τι του καταλογίζεται; Το πρώτο και βασικό είναι ότι δεν επέβαλε αυστηρές ποινές στους διαιτητές που έκαναν λανθασμένες υποδείξεις για να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες. Και επειδή η ΚΕΔ δεν τιμωρούσε, σταδιακά διευρύνθηκε η λίστα των διαιτητών που αλλοίωσαν αποτελέσματα αγώνων.

Ο Περέιρα δεν είχε (και) τον ρόλο του… μπαμπούλα κι αυτό διότι ήθελε να δείξει στους διαιτητές πως είναι μαζί τους στο μπούλινγκ που δέχονταν από τους παράγοντες. Κάποιοι από τους «εκλεκτούς» του εκμεταλλεύτηκαν όμως την ατιμωρησία και κυριολεκτικά «εκτέλεσαν» ομάδες στο πρωτάθλημα (π.χ. ΠΑΣ Γιάννινα) και το Κύπελλο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας είναι χωρισμένοι σε γκρουπάκια, παρότι δεν χρειάζονται τη στήριξη κανενός παράγοντα της ΕΠΟ ή των ΠΑΕ.

Το γραφείο του αρχιδιαιτητή είναι ανοιχτό στους εκπροσώπους των ομάδων και λέγεται πως ξέρει τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ό,τι έχει να κάνει με τις «συμπάθειες» ορισμένων διαιτητών. Φημολογείται πως είχε, για παράδειγμα, ενημέρωση ότι ο… τάδε διαιτητής δεν πρέπει να σφυρίξει παιχνίδι συγκεκριμένης ομάδας γιατί θα την ευνοήσει ή θα την αδικήσει. Και στην πορεία αποδείχθηκε, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ότι η ενημέρωση ήταν έγκυρη.

Ο Περέιρα ήρθε να κλείσει πληγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι να ανοίξει κι άλλες. Γι’ αυτό όλα όσα γνωρίζει αναμένεται να τα… πάρει μαζί του όταν αποχωρήσει από την ΚΕΔ. Την ίδια ενημέρωση πάντως λέγεται πως έχουν και οι αξιωματούχοι των διεθνών ομοσπονδιών…

Τσαμούρης

Στον κατάλογο των διαιτητών που έχουν δεχτεί επιθέσεις από τη μαφία που δρα στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου προστέθηκε το όνομα του Αλέξανδρου Τσαμούρη. Μέσα σε μια δεκαετία (2009-2019) οι καταγραμμένες επιθέσεις σε διαιτητές και παράγοντες διαιτησίας είναι 34 (!) και για όλες αυτές δεν έχει καταδικαστεί ούτε ένας δράστης.

Ο Πειραιώτης ρέφερι στις 4 Μαΐου πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στο Φάληρο και όταν κατέβηκε να πάρει την τσάντα του δέχτηκε επίθεση από έναν καλογυμνασμένο κρανοφόρο. Στην αστυνομία κατέθεσε πως ο δράστης ήταν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Στη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο Τσαμούρης είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ σε καταφανέστατη παράβαση (χέρι) του Αντρέ Βιεϊρίνια…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter