Χωρίζεται το Πρωτοδικείο από την Εισαγγελία – Ιδρύεται Δικαστική Αστυνομία

Χωρίζεται το Πρωτοδικείο από την Εισαγγελία – Ιδρύεται Δικαστική Αστυνομία

To “σπάσιμο” του Πρωτοδικείου της Αθήνας στα δύο αλλά και την έλευση της δικαστικής αστυνομίας προανήγγειλε σήμερα από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων , ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων .

Όπως εξήγγειλε αναμένεται εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου η διάσπαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου για την δικαστική αστυνομία.

Προανήγγειλε ακόμη την ολοκλήρωση προσλήψεων μεσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής, είπε :

ΓΙΑ ΤΟ “ΣΠΑΣΙΜΟ” ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας. Ηδη με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δυο πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά ένα παράλογο τρόπο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη, θα σταματήσει….Εκτιμώ οτι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν μέσα στο 2019 τα νέα Πρωτοδικεία Ανατολικής και Δυτικής Αττικής “

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

«Μου έχει παραδοθεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ψηφιστεί. Θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό ,για παράδειγμα σε ανακριτές διαφθοράς που θα «αποκρυπτογραφούν» ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αλλά και η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, είναι κάτι το οποίο έχει κριθεί πολλαπλώς και από όλες τις πλευρές θετικό. Έχουμε κατ’ αρχάς σκοπό να υλοποιήσουμε το σχέδιο στα 3 μεγάλα δικαστήρια της χώρας , ΑΘήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη».

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

«Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, και ηδη διορίζονται με γρήγορες διαδικασίες οι πρώτοι δικαστικοί υπάλληλοι στο πρωτοδικείο και την Εισαγγελία για να πληρωθούν τεράστια κενά , τα οποία υπήρχαν χρόνια».

Ο υπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους για το έργο που παρέχουν και τους δικαστές για το μέρισμα που συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες, το οποίο διαθέτουν για την βελτίωση υποδομών των Δικαστηρίων.

Ευχαριστίες εξέφρασε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στην ολοκλήρωση , μετά από πάρα πολλά χρόνια , έργων αποκατάστασης των κτιρίων 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter