Χώροι απομόνωσης στις φυλακές λόγω κορονοϊού

Χώροι απομόνωσης στις φυλακές λόγω κορονοϊού

Σύσκεψη με εκπροσώπους των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με στόχο να παρθούν αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης στα σωφρονιστικά καταστήματα άμα τη εμφανίσει του κορονοϊού.

«Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τα όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη.

«Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter