Χυδαία επίθεση Λαγού σε δικαστήριο: Δεν αποδέχομαι την ελληνική δικαιοσύνη-Έχετε ντροπιάσει τη διαδικασία

Χυδαία επίθεση Λαγού σε δικαστήριο: Δεν αποδέχομαι την ελληνική δικαιοσύνη-Έχετε ντροπιάσει τη διαδικασία

Σφοδρή επίθεση κατά της Δικαιοσύνης αλλά και συγκεκριμένα κατά του προεδρείου του δικαστηρίου εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση σε Αιγύπτιους Αλιεργάτες, στην επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στην επίθεση στον κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», είτε ως ενορχηστρωτής είτε ως φυσικός αυτουργός.

«Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια για φωτογραφίες και βεγγαλικά. Η διαδικασία είναι ντροπιαστική. Δεν αποδέχομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Έχετε ντροπιάσει όλη τη διαδικασία. Έρχομαι εδώ μόνο και μόνο να μην πει κανείς ότι το απέφυγα. Θα ήθελα να δω την έδρα του δικαστηρίου αν ήταν εδώ ακροαριστεροί με Καλάσνικοφ. Κι αν δεν σας τα είπαν οι υπόλοιποι θα σας τα πω εγώ, ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία και αν κάνατε τους υπόλοιπους 68 να φοβηθούν, εμένα δεν θα με κάνετε να φοβηθώ, είμαι υπερήφανος Έλληνας εθνικιστής και πατριώτης.

Βρίσκομαι εδώ επειδή έδωσα φαγητό και αίμα σε Έλληνες,  Αν έπαιρνα από Έλληνες κ δεν τους έδινα θα ήμουν πάλι βουλευτής, τώρα που έδωσα είμαι κατηγορούμενος. Δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε γνωρίζεται ότι ήταν παρέμβαση της τότε κυβέρνησης. Αυτό το δικαστήριο δεν έπρεπε ν αρχίσει καν. Αλλά δεν τολμήσατε. Η διαδικασία είναι ντροπιαστική και δεν ξέρω για το κατά πόσο θα είστε υπερήφανοι μετά και εσείς και οι συνάδελφοί σας για την απόφαση που θα βγάλετε. Αν αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη, δεν με εκφράζει και δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της». 

Αυτά δήλωσε ο κατηγορούμενος, σε μία άνευ προηγουμένου παραληρηματική επίθεση προς το δικαστήριο, με ευθείες βολές προς την πρόεδρο της Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, η οποία τον άφησε να ολοκληρώσει ζητώντας να κατεβάσει τους τόνους. 

Ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες που του προσάπτονται και τις απέδωσε σε συρραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και μηνυμάτων.

«Έγινε συρραφή μηνυμάτων. Κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως είμαστε κακούργοι και δολοφόνοι»

Ο Γιάννης Λαγός είπε ότι είναι στη Χρυσή Αυγή από το 1999 και συντάχθηκε με τη γραμμή των υπολοίπων κατηγορούμενων – πλην του Μίχου – για τη μη ύπαρξη μελών, καθώς όπως υποστήριξε και αυτός μέλη θεωρούνταν όσοι είχαν ενεργό δράση στην οργάνωση. 

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι η δίκη θα έπρεπε να βιντεοσκοπείται γιατί… οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν. 

Απαντώντας για το αν υπήρχαν Τάγματα Εφόδου, το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, είπε πως δεν υπήρχαν ποτέ, από την πλευρά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον. 

Καλούμενος να απαντήσει για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τον εθνικοσοσιαλισμό, τα ναζιστικά σύμβολα και τον ναζιστικό χαιρετισμό ο Γιάννης Λαγός είπε πως προτίθεται να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις μόνο αν γραφτεί στα πρακτικά πως αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για τις πολιτικές τους απόψεις, κάτι το οποίο φυσικά και δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο. 

Αναφερόμενος στην Αρχή του Αρχηγού, ο πρώην σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου, είπε πως απλώς υπάρχει ο αυτονόητος σεβασμός που υπάρχει σε κάθε αρχηγό κόμματος παντού ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη στρατιωτικής δομής.  

Για τη δολοφονία Φύσσα

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος, αφού είπε πως ενημερώθηκε από τον Πατέλη λίγο μετά τις 12.00  φαίνεται να καλύπτει 100% τα νώτα του Αρχηγού, παρά την αποχώρησή του από τη Χ.Α. και την ρήξη – όπως παρουσιάστηκε – μεταξύ τους. 

«Με τον Μιχαλολιάκο επικοινώνησα, ήμουν επί χρόνια υπεύθυνος ασφαλείας του. Με πήρε και δεν απάντησα, τον πήρα μετά πίσω, δεν του είπα κάτι γιατί δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Γι αυτά δεν τον ενημέρωσα, ενημερώθηκε από αλλού το πρωί και μου είπε να πάω από το σπίτι του».

Πρόεδρος: Εσείς δεν νιώσατε την ανάγκη να τον ενημερώσετε;

Λαγός: Δεν ήξερα τι έχει γίνει για να ενημερώσω. Πήγα στα γραφεία της Μεσογείων το συζητήσαμε με τον Μιχαλολιάκο, το είχαν ήδη πει όλα τα Μέσα.

Αν.Εισαγγελέας: Τι σας εμπόδισε να ενημερώσετε τον Μιχαλολιάκο αμέσως;

Λαγός: Το έμαθα αφού είχαμε μιλήσει. Δεν είχαμε καταλήξει τί γίνεται.

Αν.Εισαγγελέας: Εσείς κρίνατε τι είναι;

Λαγός: Δεν θα το μάθαινε; Από εμένα περίμενε; Δεν θα γινόταν γνωστό; Δεν νομίζω ότι τότε ακόμα το ήξερε. Δεν κατάλαβα τώρα, με μαλώνετε που δεν του είπα κατ’ ευθείαν;

«Ο καθ’ ομολογίαν δράστης λέει ότι ο ίδιος το έκανε και διώχθηκαν 69 άνθρωποι όπως οι βουλευτές, αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του αρχηγού να ξεκαθαρίσει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία όπως καμία σχέση δεν είχε και ολόκληρη η Χρυσή Αυγή. 

«Τι δουλειά έχει ο Γενικός Γραμματέας; Όταν δηλαδή δίνουν ραντεβού θανάτου οπαδοί ομάδων και παίζουν ξύλο στα γήπεδα, έχει εμπλακεί ποτέ οποιοσδήποτε πρόεδρος κάποιας ΠΑΕ; Με τον Τεμπονέρα έγινε το ίδιο;», υποστήριξε ο «υπεύθυνος της οργάνωσης του κινήματος» – όπως είχε διοριστεί απευθείας από τον Μιχαλολιάκο – και υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του πως ο Ρουπακιάς ήταν «περαστικός» από τη Χρυσή Αυγή και πως τον Παύλο Φύσσα δεν τον γνώριζε ούτε ως όνομα ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «αηδιαστικά» τα όσα έχουν καταθέσει οι ανώνυμοι μάρτυρες.  

Ο Γιάννης Λαγός απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τον Σωτήρη Δεβελέκο και συνομιλία που είχε μαζί του στην οποία και του ζητούσε να πει, αν ερωτηθεί, ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά, υποστήριξε πως η προτροπή αυτή προς τον Δεβελέκο ήταν γιατί όπως είπε, «ξεκίνησε το κυνήγι μαγισσών και έχουμε δει πώς λειτουργεί εναντίον μας η αστική δημοκρατία. Ο Δεβελέκος είχε μπλεχτεί σε μια ιστορία με βεγγαλικά και θα ήταν ο εύκολος στόχος».

Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Όσον αφορά την επίθεση στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ και το μήνυμά του προς τον Πατέλη που έλεγε «θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια», ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε πως «πέσιμο» εννοούσε το σβήσιμο των συνθημάτων του ΠΑΜΕ από τους τοίχους της περιοχής και επικαλέστηκε ιδεολογική μάχη. 

Πρόεδρος: Η επίθεση στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ. «Θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμούνια» λέει το μήνυμα, τι εννοείτε;

Λαγός: Εμείς κάναμε αφισοκολλήσεις και στους ανθρώπους του ΚΚΕ δεν άρεσε, δε θα αφήναμε τίποτα να υπάρχει του ΚΚΕ, ούτε αφίσα, ούτε σύνθημα, ούτε το παραμικρό. Ήταν μια ιδεολογική μάχη.

Πρόεδρος: Και το πέσιμο τι σημαίνει;

Λαγός: Να σβηστούν συνθήματα, να κατέβουν πανό.

Για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Σχετικά με την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, ο Γ. Λαγός είπε πως «ίσως είμαι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε 8 μήνες με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την συγκεκριμένη επίθεση

Για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών και τα όσα είχε πει μία μέρα πριν την επίθεση δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ενώ υποστήριξε πως θα έλεγε τα ίδια και σήμερα. 

«Λέω τα ίδια και σήμερα, ωστόσο όποιος συμμετείχε στην επίθεση, ορθώς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την επίθεση ο Γιάννης Λαγός σε ομιλία του στην περιοχή είχε πει

«Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…»

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών που θα ξεκινήσει η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter