Χυδαία επίθεση Οικονόμου σε Ιάσονα Αποστολόπουλο με «εντολή» της Ομάδας Αλήθειας

Χυδαία επίθεση Οικονόμου σε Ιάσονα Αποστολόπουλο με «εντολή» της Ομάδας Αλήθειας

Την κυβερνητική πολιτική φαίνεται πως ορίζουν τα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας», καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με ανακοίνωση copy-paste στοχοποιεί τον διασώστη Ιάσωνα Αποστόλοπουλο ο οποίος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο πριν ένα μήνα είχε καταγγείλει τα pushbacks των ελληνικών αρχών, υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα της διαβόητης διαδικτυακής ομάδας παραπληροφόρησης.

Ειδικότερα, η «Ομάδα Αλήθειας» κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Τρίτης σχετικό βίντεο στα social media, το οποίο στη συνέχεια πήραν αυτούσιο φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με σχεδόν πανομοιότυπα κείμενα.

«Αυτό που κρατάμε από τον Ιάσονα είναι πως οι παράνομοι μετανάστες φτάνουν μόνοι τους στα νησιά και από δίπλα τον Κούλογλου να τον ακούει με μεγάλη προσοχή» έγραφε μεταξύ άλλων η «Ομάδα Αλήθειας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου δεν δίστασε να αναπαράξει λίγες ώρες αργότερα την «Ομάδα Αλήθειας», επισημαίνοντας χωρίς ίχνος ντροπής πως «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κούλογλου, άκουγε με σεβασμό τον κ. Αποστολόπουλο να υβρίζει την Ελλάδα και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας “πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει”».

Κούλογλου: Η απόδειξη ότι είναι καθυστερημένοι στην κυβέρνηση

«Ήξερα ότι στην κυβέρνηση είναι καθυστερημένοι, αλλά να και η απόδειξη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε ανακοίνωση για μια εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες ένα μήνα πριν, δηλαδή στις 10 Μαΐου! Είχε προηγηθεί η καθυστερημένη «Ομάδα Αλήθειας», την οποία ακολούθησε καθυστερημένη ανάρτηση στο Πρώτο Θέμα» σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέλιος Κούλογλου.

«Όσο για τις δηλώσεις του διεθνώς βραβευμένου διασώστη, Ι. Αποστολοπούλου, για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, αυτές έχουν βεβαιωθεί από δεκάδες έρευνες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Άλλωστε δεν ήταν ο κ. Αποστολόπουλος, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία OLAF, που ερευνά παραβιάσεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας, η οποία έβγαλε το πόρισμα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex.

Φυσικά για τις πράξεις αυτές δεν ευθύνεται βασικά το λιμενικό σώμα, αλλά η κυβέρνηση που έχει επιβάλλει μία πολιτική, η οποία παραβιάζει όλη την διεθνή νομοθεσία ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα» προσθέτει ο Στέλιος Κούλογλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter