Χυδαία εθνικιστικά συνθήματα από χρυσαυγίτες κατά καθηγητή στην Ξάνθη (Photos)

Χυδαία εθνικιστικά συνθήματα από χρυσαυγίτες κατά καθηγητή στην Ξάνθη (Photos)

Σάλος στη Ξάνθη από νέο περιστατικό με φασιστικές απειλές κατά καθηγητή σχολείου.

Συγκεκριμένα, χρυσαυγίτες γέμισαν τον τοίχο σχολείου στην Ξάνθη με εθνικιστικά συνθήματα μίσους στοχοποιώντας συγκεκριμένο καθηγητή επειδή έκανε το… λάθος σε μία «περίεργη» εποχή και σε μία περιοχή με αρκετούς μουσουλμάνους να μην ενδίδει στο μίσος κάποιων αλλά να στηρίζει την παιδεία ανεξαρτήτως θρησκείας.

To documentonews.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή κ. Θανάση Παπασταθόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό. «Δυστυχώς αυτή την εποχή έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά στη χώρα, πρώτα με την υπόθεση Κατσίφα και μετά με το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήρθε η ώρα να συμβεί κάτι τέτοιο και στο δικό μας σχολείο που αποτελεί υπόδειγμα καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά μουσουλμανικής καταγωγής, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόλοιπα παιδιά».

Παράλληλα, ο κ. Παπασταθόπουλος επεσήμανε πως: «Το σημαντικότερο μέλημα για εμάς είναι να μην επηρεαστούν και δηλητηριαστούν τα παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα».

Δείτε την ανάρτηση για το περιστατικό που έκανε ο καθηγητής:

«Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες αυτές. Χθες το πρωί οι τοίχοι του σχολείου μου γέμισαν συνθήματα μίσους, ρατσισμού και τρομοκρατίας από την ναζιστική οργάνωση Χ.Α. Τα δύο από αυτά στρέφονταν δυστυχώς εναντίον μου, σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση. Το ζήτημα, προφανώς δεν είναι προσωπικό. Η τρομοκράτιση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό. Η αντίδρασή μας στο ναζισμό πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους. Το βασικό μέλημα πρέπει να είναι οι μαθητές μας. Δεν πρέπει να δηλητηριαστούν τα μυαλά και οι ψυχές τους με το μίσος, την ξενοφοβία: και το ρατσισμό. Σε ότι με αφορά : Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ!»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2109076322464347&id=100000859986789

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter