Χυδαιολόγιο, υπαινιγμοί και ομολογία ανεπάρκειας Μητσοτάκη στην κάλυψη Στυλιανίδη

Χυδαιολόγιο, υπαινιγμοί και ομολογία ανεπάρκειας Μητσοτάκη στην κάλυψη Στυλιανίδη

Στην επιβεβαίωση της συντεταγμένης στρατηγικής τυμβωρυχίας των υπουργών και των βουλευτών του προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον υπουργό Στυλιανίδη, αλλά και τον εαυτό του για τις αποφάσεις του, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, επαναφέροντας για μία ακόμα φορά την προεκλογική ρητορική εκμετάλλευσης της Νέας Δημοκρατίας των τραγωδιών στο Μάτι και τη Μάνδρα. «Αυτά τα δεδομένα είχαμε και αυτές τις κινήσεις κάναμε» δήλωσε με πρωτοφανείς δόσεις κυνικότητας, αλλά και ομολογώντας εμμέσως την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού υπό την κυβέρνησή του.

Μία μάλλον προγραμματισμένη παρέμβαση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς υποστήριξη του Χρήστου Στυλιανίδη, με αφορμή την παρέμβαση Τσίπρα μετά τις νέες δικαιολογίες του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις ελλείψεις εξοπλισμών.

Αρχικά, επανέλαβε μερικές από τις αναφορές του υπουργού του για την «εθνική αποστολή της πολιτικής προστασίας», πως «δεν έχει χρώμα» και άλλα, και παρά τους χαμηλούς τόνους που επιχείρησε να ενδυθεί, απευθύνθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως «γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πόσο τραυματικές είναι τέτοιες εμπειρίες, τις βιώσατε καλά στο πετσί σας». Λίγο μετά, την πρώτη του παρέμβαση έκλεισε με μία ακόμα αντίστοιχη αναφορά, πως «προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη με διάθεση αυτοκριτικής, από την καμία συγγνώμη από το δικό σας στόμα, όταν είχατε δεκάδες νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα».

Στη δεύτερη παρέμβασή του λίγα λεπτά αργότερα, σηκώνοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «συγγνώμη δε ζητήσατε, την πολιτική ευθύνη αναλάβατε», ενώ λίγο μετά, συμπλήρωσε πως «η κριτική που σας ασκήσαμε τότε ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ, όταν γνωρίζατε πως υπάρχουν νεκροί».

«Ήταν η συγκάλυψη, κ. Τσίπρα, ήταν η συγκάλυψη και το ήθος και το ύφος της δικής σας εξουσίας το οποίο στιγματίστηκε και ενεγράφη τελικά στη συνείδηση του ελληνικού λαού» κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ευθέως για «συγκάλυψη», υποστηρίζοντας προηγουμένως πως η κριτική που απηύθυνε τότε η Νέα Δημοκρατία «δεν ήταν πρωτίστως για το γεγονός ότι μία φωτιά στέρησε τη ζωή σε παραπάνω από 100 συμπολίτες μας, για το γεγονός ότι δεν είχατε το 112, ότι δεν προφτάσατε να κάνετε την εκκένωση».

Σημειώνεται πως και στις δύο παρεμβάσεις, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε με υπαινικτικό ύφος για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην εταιρεία, για το γεγονός δηλαδή πως επικρίνει αυστηρά στην κυβέρνηση και κατηγορώντας την πως κρύβεται πίσω από την Αττική Οδό. «Εσείς λοιπόν, κ. Τσίπρα, γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό; Γιατί καμία διάθεση να αναγνωρίσετε τις μεγάλες της ευθύνες; Ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε» αναφέρε αρχικά.

«Επαναλαμβάνω: μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα η στήριξη την οποία παρέχετε σε μία ιδιωτική εταιρεία, όταν αυτή είναι σαφές ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό το οποίο συνέβη» ανέφερε στη δεύτερη παρέμβασή του.

Στη δε ανάληψη ευθυνών, ο πρωθυπουργός προκάλεσε έκπληξη δείχνοντας ουσιαστικά ως μόνο υπεύθυνο την Αττική Οδό, φτάνοντας στο σημείο να ρωτήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Δεν μου λέτε κ. Τσίπρα, εάν οι Αττικές Διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά γιατί παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλός τους; Ρωτώ. Γιατί παραιτήθηκε;».

«Εάν οι Αττικές Διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά, γιατί συμφώνησαν να δώσουν 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο;» αναρωτήθηκε ακόμα.

Στη γραμμή Στυλιανίδη η απόκρυψη ευθυνών

«Θα σας το πω ευθέως: η Αττική οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα από ό,τι έκλεισε, προφανώς, αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα του εγκλωβισμού. Όμως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν το έχει το Ελληνικό κράτος, το έχει η ίδια η Αττική Οδός, ο παραχωρησιούχος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει έναν δρόμο ανοιχτό και δεν κατάφερε τελικά να το κάνει. Στην πορεία, δε, φάνηκαν και χτυπητές αδυναμίες ως προς την προετοιμασία της Αττικής Οδού για ένα τέτοιο φαινόμενο» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ακολούθως τις νέες αστείες δικαιολογίες του υπουργού του.

Μάλιστα, επανέλαβε και αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων, κατηγορώντας και αυτός την επιστημονική κοινότητα, υπό το «νέο» πρίσμα της έλλειψης των ραντάρ και άλλων εξοπλισμών που ανέφερε ο Χρ. Στυλιανίδης.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτήν την πρόβλεψη -δεν την έχουμε δυστυχώς γιατί είμαστε μία χώρα όχι πολύ εξοικειωμένη στα χιόνια, θα πρέπει να αποκτήσουμε και αυτή την τεχνογνωσία- προφανώς και θα είχαμε κλείσει την πόλη από την Κυριακή το βράδυ. Όπως το κάναμε εξάλλου και σε άλλες περιπτώσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. Δεν ήταν λοιπόν ζήτημα πολιτικού θάρρους, ήταν ζήτημα αξιοποίησης και ανάλυσης των δεδομένων που είχαμε στη διάθεσή μας» ανέφερε ακόμα.

«Αυτά τα δεδομένα είχαμε και αυτές τις κινήσεις κάναμε» δήλωσε ακολούθως, σε μία ομολογία της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, δυόμιση και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο και το κόμμα του.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter