Χυδαιότητες Μητσοτάκη στο Λονδίνο-‘Μπούρδες’, η έκθεση RSF για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα (Video)

Χυδαιότητες Μητσοτάκη στο Λονδίνο-‘Μπούρδες’, η έκθεση RSF για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα (Video)

Νέα επίθεση κατά των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει χυδαία και προσβλητική γλώσσα ενάντια στην έκθεση που καταγράφει με ακρίβεια την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης ΝΔ όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Ο πρωθυπουργός έδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο δυσκολεύεται να ανταποκριθεί όταν του απευθύνουν ερωτήσεις χωρίς οποιοδήποτε φίλτρο, χάνοντας φανερά την ψυχραιμία του σε αντίστοιχη ερώτηση μεταπτυχιακού φοιτητή για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics.

Ποια ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ότι οι «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» λένε… «μπούρδες» («crap», όπως ακριβώς το ανέφερε σε άπταιστα αγγλικά, μία λέξη που στην ακριβή της μετάφραση είναι ακόμα πιο σκληρή) προτού συνεχίσει να… ξεδιπλώνει το δικό του αφήγημα περί ύπαρξης ελευθερίας του Τύπου στη χώρα και για το γεγονός πως ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει.

«Δεν υπάρχει θέμα στην Ελλάδα όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, υπάρχουν πολλά κανάλια. Υπήρχε μία έκθεση από μία ΜΚΟ που είχε την Ελλάδα στην 108 θέση στην Ελευθερία του Τύπου. Το Τσαντ ήταν 105. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι μπούρδες (crap). Συγχωρέστε με για τη γλώσσα μου», ανέφερε.

«Εγώ ποτέ δεν έχω πάει δημοσιογράφο σε δικαστήριο, αλλά με ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί στην Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχες σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να ενισχύσει το αφήγημά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter