Ξυδάκης: Ο Σημίτης πρέπει να μιλήσει στο λαό όχι στους πολιτικούς του αντιπάλους για τον Γιάννο (Ηχητικό)

Ξυδάκης: Ο Σημίτης πρέπει να μιλήσει στο λαό όχι στους πολιτικούς του αντιπάλους για τον Γιάννο (Ηχητικό)

“Η υπόθεση Παπαντωνίου μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα” εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β’ Αθήνας και πρώην υπουργός, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 ανέφερε τα εξής: “Είναι από τα πολιτικά γεγονότα που εκλύουν πολιτική δυναμική πολύ σημαντική. Υπάρχει ένα βαθύ κοινωνικό αίτημα για κάθαρση που δεν συνδέεται μόνο με μνησικακία αλλά με την αγωνία για απόδοση δικαιοσύνης. Πιθανόν υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στις ντουλάπες. Αυτή είναι η δική μου πολιτική εκτίμηση. Αυτά που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν σαν αριθμοί τηλεφώνων αλλά αποδείχτηκε πως ήταν τραπεζικοί λογαριασμοί βγαίνουν τώρα στο φως. Ο Κ. Σημίτης πρέπει να μιλήσει. Κορυφαία πρόσωπα του περιβάλλοντός του βρέθηκαν υπόδικοι, κατάδικοι και διαρκώς ερευνούμενοι. Εγιναν σημαντικά πράγματα στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, αλλά δυστυχώς επικράτησε το δόγμα ότι η ανάπτυξη συμβαδίζει με τη διαφθορά. Ο μετριοπαθής και σώφρων Κ. Σημίτης πρέπει να πει κάτι προς τον ελληνικό λαό, όχι προς τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ιστορικό πρόσωπο, πρέπει να αποτινάξει τη σκιά της διαφθοράς που στιγμάτισε τη διακυβέρνησή του. Η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι αστεία, κάνουν σαν να μην ξέρουν τον Παπαντωνίου. Μια έντιμη στάση είναι να αποδεχθείς ότι κάτι συνέβη και να ζητήσεις την απόδοση Δικαισούνης. Ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει μια συγνώμη, η συγνώμη δείχνει γενναιότητα. Αυτό που παρακολουθούμε μπορεί να έχει καταλυτική επίδραση στην εκλογική συμπεριφορά. Αν εμπεδωθεί ένα κλίμα εξόδου από την κρίση, ότι κάτι ξεκινάει στην απασχόληση, ότι κάπως κινείται η οικονομία, ότι αποδίδεται Δικαιοσύνη, μπορεί να ανατραπεί η δημοσκοπική εικόνα, ο κόσμος θέλει να ξεκουραστεί μετά από δέκα χρόνια στη μεγάλη ύφεση”.

Σε σχέση με την κόντρα Κοτζιά-Καμμένου, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι “είναι πολιτικές συγκρούσεις που παίρνουν προσωπική χροιά. Έχουμε προσωπικότητες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει πολιτικά, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρχει κοινοβουλευτικός, θεσμικός έλεγχος για τα μυστικά κονδύλια σε όλα τα υπουργεία και να κρατιούνται τα αρχεία για περισσότερο χρόνο απ όσο ισχύει σήμερα”.

Μιλώντας για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι “από τον Οκτώβριο του 2016, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψα τα όρια της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Η συμμαχία αυτή βοήθησε την κυβέρνηση να κλείσει το πρόγραμμα και να στηρίξει τους ασθενέστερους. Τώρα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών”.

https://www.mixcloud.com/radiofono247/26102018-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BE%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter