Ξύλο και χημικά σε οικοδόμους έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Ξύλο και χημικά σε οικοδόμους έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας ανάμεσα σε οικοδόμους και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγινε και ρίψη χημικών.

Συγκεκριμένα, όταν το συνδικάτο οικοδόμων προσπάθησε να πραγματοποιήσει συμβολικό «τσιμέντωμα» του υπουργείου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με γκλοπ και κάνοντας χρήση χημικών.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται σε συνέχεια των ήδη φωτισμένων νόμων, κατήγγειλε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό».

«Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε. Δίπλα στα παραπάνω, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ρυθμίσεις που θέτουν στο στόχαστρο τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

«Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις», διαμήνυσαν οι οικοδόμοι. Και για να αποδείξουν στον υπουργό ότι το μπετό δεν γίνεται μόνο του ούτε μπορείς να το φτιάξεις την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετό έπεσε στην πόρτα του υπουργείου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter