Ξύλο, σφαίρες και ενέδρες

Ξύλο, σφαίρες και ενέδρες

Καραμπίνες, σφαίρες σε διαιτητές, πυροβολισμοί στα γήπεδα, ενέδρες και δολοφονικά χτυπήματα παραπέμπουν όχι απλώς σε επεισόδια οπαδικής βίας, αλλά συνθέτουν σκηνικά βγαλμένα από μαφιόζικες κινηματογραφικές ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα ή του Μάρτιν Σκορσέζε. Αρκεί μια ματιά σε τέτοιου είδους επεισόδια μόνο μες στο 2022 για να καταλάβουμε το μέγεθος αλλά και την αλλαγή τοπίου στην οπαδική βία στις χαμηλές κατηγορίες, εκεί όπου πρωταγωνιστούν σε μεγάλο βαθμό η εντοπιότητα και λιγότερο το οπαδιλίκι. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος το Documento καταγράφει τα επεισόδια που σημειώθηκαν μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Ιανουάριος – Μάρτιος) σε γήπεδα μικρών κατηγοριών.

26/1 – Κέρκυρα

Στο Κανόνι της Κέρκυρας η τοπική ΑΕ υποδέχτηκε τον ΑΠΣ Μπενίτσες και μετά τη λήξη του αγώνα έγινε… πόλεμος. Οπως ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΕΠΣ Κέρκυρας «…στις 26.01.2022 η Ενωση έλαβε γνώση των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν τόσο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο του Ενωσιακού γηπέδου κατά τη διάρκεια αλλά και κατά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων ΑΕ Κανονίου – ΑΠΣ Μπενίτσες…».

30/1 – Ραφήνα

Στην ένατη αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής η Θύελλα Ραφήνας υποδέχτηκε τον Εθνικό Πειραιά και μετά το παιχνίδι οι χούλιγκαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών. Οπαδοί του Εθνικού κινήθηκαν προς τον διαιτητή Αριστείδη Αλιάγα και τον χτύπησαν άγρια, ενώ από την οργή τους δεν γλίτωσε ούτε ο ένας βοηθός του, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα υπήρξαν και επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας…

6/2 – Χαλκιδική

Σοβαρά επεισόδια υπήρξαν στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα Κασσάνδρα – Γαλάτιστα, παιχνίδι για τα πλέι άουτ της Α1 κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων των δύο ομάδων και στη συνέχεια εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί των γηπεδούχων που επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους και ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων εξ αυτών (τριών ποδοσφαιριστών και του προπονητή), που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Και η τραγική ειρωνεία; Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου 19χρονου Αλκη Καμπανού.

28/2 – Κόρινθος

Απίστευτο σκηνικό βγαλμένο από ταινία γουέστερν σημειώθηκε στο γήπεδο Αθικίων όταν πριν από την έναρξη του αγώνα Τενεάτης Αθικίων – ΠΑΣ Κόρινθος για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος ένας 60χρονος εμφανίστηκε με καραμπίνα στον περιβάλλοντα χώρο, απείλησε τους ποδοσφαιριστές και την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ πυροβόλησε στον αέρα. Το συμβάν προκάλεσε την έντονη αντίδραση φιλάθλων και των δύο ομάδων που κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Ο δράστης του επεισοδίου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που κατάσχεσαν το όπλο και τα φυσίγγια.

15/3 – Πήλιο

Στην περιοχή της Πορταριάς στο Πήλιο ομάδα πέντε ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έστησαν ενέδρα κι έριξαν πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Κ17 του Αρη! Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ζημιές υπέστη το πούλμαν της ομάδας. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη παρότι το πούλμαν συνοδευόταν από περιπολικό της αστυνομίας. Οι δράστες χτύπησαν και πρόλαβαν να τραπούν σε φυγή προτού επέμβει η ΕΛΑΣ. Η επίθεση έγινε παραμονή του τελικού της κατηγορίας με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

20/3 – Εύβοια

Σκηνές Φαρ Ουέστ είχαμε και στον αγώνα Πισσώνας – Ρομαϊκός στο γήπεδο του Πισσώνα για τη Γ΄ κατηγορία της ΕΠΣ Εύβοιας. Ο αγώνας διακόπηκε όταν φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε χάος από τα επεισόδια. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

20/3 – Θεσσαλονίκη

Θλιβερά επεισόδια και στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης στον αγώνα ΠΑΟΚ Διάπλαση – Νίκη Νεοχωρούδας για το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ. Οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν μετά το σφύριγμα της λήξης στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία στα άγρια επεισόδια πρωτοστάτησαν δύο νεαροί ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές.

27/3 – Κιλκίς

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε, αυτήν τη φορά στο Κιλκίς, όταν ομάδα δέκα ατόμων έστησε ενέδρα έξω από το σπίτι 36άχρονου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην ομάδα του Απόλλωνα Πευκοδάσους μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Μακεδονικό Γρίβας για το τοπικό πρωτάθλημα και τον ξυλοφόρτωσαν (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο). Η αστυνομία συνέλαβε έξι από τα δέκα άτομα που επιτέθηκαν στον 36άχρονο. Οι συλληφθέντες ήταν ηλικίας από 22 έως 42 ετών, ενώ ένας εξ αυτών υπέβαλε μήνυση στο θύμα για πρόκληση σωματικών βλαβών…

27/3 – Λουτράκι

Το παιχνίδι ΑΟ Λουτράκι – ΠΑΣ Κόρινθος στο πλαίσιο των πλέι οφ της Α΄ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος δεν διεξήχθη καθώς όταν ο διαιτητής του αγώνα Παντελής Χονδρόπουλος πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει από το σπίτι του στο γήπεδο βρήκε δύο σφαίρες στο παρμπρίζ του. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία αλλά και τις τοπικές ποδοσφαιρικές αρχές, ενώ επειδή ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν μπορούσε να σφυρίξει τον αγώνα που οδηγήθηκε σε αναβολή.

Η γηπεδούχος στην ανακοίνωσή της υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε και ελπίζουμε τα όσα διαδραματίστηκαν να μην έχουν σχέση με το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει να έρχεται αντιμέτωπο με συμπεριφορές που προσιδιάζουν σε οργανωμένο έγκλημα και με πρακτικές μαφίας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κόρινθος, στην οποία ανέφερε ότι καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν και υποστήριξε ότι πρόκειται για «ένα περιστατικό που προσθέτεται δυστυχώς σε όλα αυτά που έχουν ξεκινήσει από το 2018 (ξυλοδαρμούς παραγόντων, τραμπουκισμούς σε διαιτητές, επιθέσεις σε επιχειρήσεις, παρουσίες μπράβων και “φουσκωτών” στα γήπεδα) μέχρι και πυροβολισμούς εντός γηπέδου όπως τα βίωσε πριν από ένα μήνα η ομάδα μας».

27/3 – Πέλλα

Επεισόδια σε βάρος του διαιτητή σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή και στον αγώνα Μαυροβούνι – Λυκόστομο για το τοπικό πρωτάθλημα Πέλλας, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων από αστυνομικούς του τμήματος Σκύδρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φερόμενοι ως δράστες, μεταξύ των οποίων ένας αλλοδαπός και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν τις επόμενες ημέρες, ενώ ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο ηλικίας 74 ετών! Οι συλληφθέντες μαζί με άλλα άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν στον διαιτητή του αγώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter