Ξυλοδαρμός 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα – «Χτυπήθηκε με σιδηρογροθιές και κλειδιά», λέει ο δικηγόρος

Ξυλοδαρμός 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα – «Χτυπήθηκε με σιδηρογροθιές και κλειδιά», λέει ο δικηγόρος

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μαθητής λυκείου στον Βύρωνα από μαθητές του σχολείου του και εξωσχολικούς.

Ο 17χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στην αυλή του σχολείου, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μικρή του αδελφή, η οποία επίσης δέχεται συχνά bullying από τους συμμαθητές της.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εκτός των άλλων, το παιδί δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλειδιά» είπε ο δικηγόρος του 17χρονου Γιάννης Καλαϊτζίδης στο VyronasNews.

«Ο μαθητής κόντεψε για χιλιοστά να χάσει το μάτι του. Όλο του το πρόσωπο είναι γεμάτο εκχυμώσεις και μώλωπες. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχει μία τεράστια ουλή περιμετρικά από την κόγχη του αριστερού του ματιού και κάτω», επισημαίνει.

«Είμαι σοκαρισμένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απουσία των καθηγητών. Όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά γνωρίζω ότι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη στάση τους – οι τρεις οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό- ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν και για τη δική του ζωή. Δεν επενέβησαν λοιπόν και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να δώσουν και εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου οι εξωσχολικοί οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό».

Ο δικηγόρος κ. Καλαϊτζίδης αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν και νέες προσαγωγές για το περιστατικό. “Ηδη τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τους εμπλεκόμενους, 8 εκ των οποίων (οι μισοί Έλληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αναμένεται να προσαχθούν περίπου άλλα τόσα άτομα των οποίων η εμπλοκή έχει διαπιστωθεί.

Τέλος εκτός από την ήδη μία μήνυση που έχουμε καταθέσει επιφυλασσόμεθα αν εξετάσουμε τις ευθύνες και να κινηθούμε στο άμεσο μέλλον και προς το σχολείο αλλά και κατά των γονέων των εμπλεκομένων για παραμέληση ανηλίκων.

«Η δικαιοσύνη του όχλου δεν θα περάσει», αναφέρει ο κ. Καλαϊτζίδης. 

Ο μαθητής της 3ης Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter