Ξυλοκόπησαν οδηγό λεωφορείου γιατί… δεν άνοιγε η πίσω πόρτα!

Ξυλοκόπησαν οδηγό λεωφορείου γιατί… δεν άνοιγε η πίσω πόρτα!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις νεαρούς έπεσε το βράδυ της Τετάρτης οδηγός λεωφορείου στην Καλλιθέα.

Ήταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν το λεωφορείο της γραμμής 219 έκανε στάση στον τερματικό σταθμό πλησίον του ΗΣΑΠ Καλλιθέας. Τρείς νεαροί ηλικίας 20-22 ετών ζήτησαν από τον οδηγό Ι.Β. να τους ανοίξει την πίσω πόρτα του οχήματος προκειμένου να αποβιβαστούν. Ο οδηγός εξηγώντας τους ότι η πόρτα έχει βλάβη και δεν ανοίγει τους κάλεσε να αποβιβασθούν από τις μπροστινές εξόδους.

Τον πέταξαν έξω από το λεωφορείο

Οι 3 νεαροί απρόκλητα άρχισαν να υβρίζουν τον 45χρονο οδηγό και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και στο σώμα με κλωτσιές και γροθιές μέχρι του σημείου, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που τον πέταξαν έξω από το λεωφορείο. Αμέσως μετά την πράξη τους διέφυγαν τρέχοντας, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφορο για να τον μεταφέρει στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν τον οδηγό του λεωφορείου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, κ. Νίκος Παυλίδης οδηγός λεωφορείου και ο ίδιος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του λεωφορείου είχε ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα την υπηρεσία του για την βλάβη στην πίσω πόρτα του λεωφορείου και περίμενε αντικατάσταση του οχήματος.

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς και συνάδελφοι του, έχει περάσει ήδη από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις και από αξονικό τομογράφο για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

“Βγαίνουμε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα ξαναγυρίσουμε το βράδυ στην οικογένεια μας”. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες οδηγών λεωφορείων για ότι βιώνουν καθημερινά όπως καταγγέλουν. Προ ημερών, ακόμα ένας οδηγός λεωφορείου της γραμμής 843 έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 5 άτομα.

Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί των λεωφορείων η μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων σε βάρος τους παρατηρείται κοντά σε σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, και κατά τις βραδινές ώρες της βάρδιας.

Πηγή: kallitheaonline.gr/ Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter