Ξυπνήστε με όταν φύγει…

Ξυπνήστε με όταν φύγει…

Στην αρχή, όταν έσκασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Μαξίμου έδειξε Κίνα. Αμέσως μετά την Ουκρανία και την Αρμενία. Στην πορεία πέταξαν το «μπαλάκι» στους Γρηγοριάδη, Κοντολέοντα και «καπάκι» έβαλαν στο «στόχαστρο» Πούτιν και Ερντογάν.

Σοβαρή κυβέρνηση; Ούτε σοβαρή, ούτε κυβέρνηση.

Αυτά τα λένε τα 10χρονα στους γονείς όταν σπάσουν κατά λάθος το βάζο στο σαλόνι…

*** Οι «μπαλωθιές» του Καραμανλή από τα Ανώγεια ακούστηκαν μέχρι το Μαξίμου. Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Κυριάκο. Το μήνυμα το πήρε και αυτός και τα στελέχη της ΝΔ.

Τι νομίζετε ότι ο Μωυσής ελέγχει το κόμμα; Αμ δε…

*** Πώς την είπε τη μαντινάδα ο Καραμανλής;

«Άλλο το να ΄σαι αετός
και άλλο να τον κάνεις.
Άλλο το να θωρείς κορφές
και άλλο να τις φτάνεις».

Πετυχημένη, δεν μπορείς να πεις. Του ταιριάζει γάντι.

*** Κι αφού είπε αυτά που είπε προσπάθησαν ορισμένοι Κυριακονόμοι (είτε πληρωμένοι, είτε απλήρωτοι) να βγάλουν τον Καραμανλή πράκτορα των Ρώσων και άνθρωπο του Πούτιν. Ο Καραμανλής είπε αυτά που λέμε όλοι μεταξύ μας. Απλά επειδή έχει πολιτικό βάρος μέσα στη ΝΔ του την έπεσαν.

*** Καλά για τον Λοβέρδο τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει. Πλέον τον μάθαμε. Αυτοί πάλι που τον ψήφιζαν δεν ξέρω.

Μήπως έχει κανείς το τηλέφωνό του γιατί ανησυχώ και εγώ…

*** Αρνήθηκαν Γρηγοριάδης και Κοντολέων να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρώην πλέον διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος διορίστηκε αφού προηγουμένως έφερε ο Μητσοτάκης τον νόμο στα μέτρα του, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει αν καταστράφηκε ο φάκελος της παρακολούθησής του. Αμφότεροι επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν απάντησαν σε καίρια ερωτήματα.

https://twitter.com/giodimo_/status/1565275540059299840?s=20&t=ClIEqNzEe1vLy98zjCi8Tg

*** Πέφτω από τα σύννεφα δεν περίμενα ότι δεν θα αποκάλυπταν τους λόγους της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαν δώσει ποτέ τέτοια δείγματα ούτε αυτοί, ούτε τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

*** Το απόρρητο φέρεται να επικαλέστηκε στη συνέχεια και η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Βλάχου, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Τυχαίο θα ήταν…

** Εν τω μεταξύ, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να είπε στην Επιτροπή ότι έχει ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Κι αυτό ενώ πριν μερικές μέρες μας έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ». Τι; Δηλαδή έλεγε ψέματα;
Ξαναπέφτω από τα σύννεφα.

*** Όποιος πιστεύει ότι η αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία σχέση με τις υποκλοπές ή τον Γρηγόρη Δημητριάδη να σηκώσει το χέρι.

Μιλάμε για τον ίδιο Τσουβάλα που ενώ ο Τσίπρας απέπεμψε για τις ευθύνες του ίδιου και της αστυνομίας για τη φονική φωτιά στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο του έδωσε εκ νέου γραφείου, αλλά κι αναβαθμισμένο.

*** Εσείς ξέρατε ότι η κοινή γνώμη λέει ότι δεν πρέπει να διαλύσουμε το μαγαζί που λέγεται πατρίδα και Ελλάδα; Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μάλλον πρέπει να παραμείνει ο Μητσοτάκης στην πρωθυπουργική καρέκλα για άλλα 5 χρόνια;

Έτσι είναι, το λέει ο Άρης που αν μη τι άλλο αντιλαμβάνεται τον σφυγμό της κοινωνίας. Τι νομίζετε ότι δεν βγαίνει έξω; Ότι δεν πάει στη λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ, στον φούρνο, στο καφενείο; Παντού πάει και γι’ αυτό γνωρίζει καλά τι λέει η κοινή γνώμη.

*** Στην ήδη τεράστια λίστα των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ που ασχολούνται με τον Μητσοτάκη προστέθηκε και το Spiegel. «Ο Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως μεταρρυθμιστής αλλά στην πραγματικότητα κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυτοκράτορας. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει». Τίτλος; «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία».

*** Αν τα συγκεντρώσεις όλα αυτά τα δημοσιεύματα, εύκολα βγαίνει βιβλίο. «Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter