Υβρις

Υβρις

Στην αρχαία Ελλάδα όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του, συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους νόμους Θεών και ανθρώπων που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση θεωρούνταν ότι διέπραττε ύβριν.

Υπάρχει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα ένας πολιτικός που διαπράττει κυριολεκτικά ύβριν προς τον λαό που κυβερνά, προς αυτούς που του έδωσαν τη δυνατότητα με δημοκρατικά μέσα να χειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου.

Και τη διαπράττει καθημερινά χωρίς να έχει ουδεμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Και αυτό φαίνεται και από την ανέμελη βόλτα στην Πάρνηθα, και από τις βόλτες της συμβίας του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για παρουσιάσεις μόδας, και από την απαξίωση να φοράει μάσκα αδιαφορώντας για τους πλησίον του, αλλά κυρίως αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά τη δική του και των υπουργών του προς την κοινωνία.

Ξεθεμελιώνει τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, τις κοινωνικές παροχές, την φαρμακευτική περίθαλψη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος στους πολίτες του οδηγώντας τους στη φτώχεια και την ανέχεια χωρίς αιδώ και χωρίς βέβαια ουδεμία τύψη, παρά μόνο χαμόγελα, για την καταστροφή που δημιουργεί με οποιαδήποτε πράξη του.

Αλλά απάνω από όλα εκδικείται, θέλοντας να αποδείξει την επικυριαρχία του. Απόλυτο παράδειγμα ακραίας ύβρεως η παρουσία του στο Κερατσίνι, περιοχή που το κόμμα του πάτωσε στις τελευταίες εκλογές, όπου κατέφτασε με ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο για να μοιράσει μερίδες φαγητού σε άπορους πολίτες, δείχνοντας ποιος είναι ο πλούσιος και ποιος ο φτωχός. Σ’ ένα Κερατσίνι που οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας το έχουν τσακίσει εδώ και δεκαετίες.

Αν αυτή η συμπεριφορά του αλαζόνα «φιλάνθρωπου» πρωθυπουργού δεν αποτελεί ύβριν, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους.

Αλλά αν ο απόφοιτος του Κολάμπια, μικρότερος «αντιστασιακός» στο Παρίσι, όπως είχε καυχηθεί, γνώριζε έστω και ελάχιστα ιστορία θα είχε συνειδητοποιήσει ότι στη συνέχεια έρχεται η «άτις». Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει ήδη συμβεί.

Ως εκ τούτου δεν θα αργήσει να έρθει η «νέμεσις», η οργή και εκδίκηση του λαού που θα επιφέρει την «τίσιν», δηλαδή την τιμωρία και την καταστροφή του.

Γιατί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον έχει ανέβει στην πρωθυπουργία αυτής της χώρας με δημοκρατικές διαδικασίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπράττει καθημερινά ύβρεις.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter