Υεμένη: Δεκάδες νεκροί μετά από δύο επιθέσεις

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί μετά από δύο επιθέσεις

Σε περισσότερους από 49 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Άντεν της Υεμένης με στόχο δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί και στηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναν σημαντικό εταίρο στη συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία που πολεμάει στην Υεμένη κατά των ανταρτών Χούτι που συνδέονται με το Ιράν. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται πολλοί αστυνομικοί.

“Σαρανταεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Ραμπίντ, ένας ανώτερος αξιωματούχος της διεθνούς αναγνωρισμένης υεμενίτικης κυβέρνησης. Δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο μια στρατιωτική παρέλαση στο στρατόπεδο στο Άντεν, το οποίο ελέγχει η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο ταξίαρχος Μούνιρ αλ Γιάφι, όπως και ένας αριθμός φρουρών του.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Άντεν, έδρα της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι. Ο Γιάχια Σάριε, ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούτι, δήλωσε κατά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, ότι στόχος τους ήταν η παρέλαση και διευκρίνισε ότι για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένας βαλλιστικός πύραυλος.

Στην άλλη επίθεση στην κεντρική περιοχή Σείχ Οτμάν της πόλης ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξεράγη στην είσοδο του αρχηγείου της αστυνομίας.

Το Άντεν έγινε προσωρινά έδρα της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά στα τέλη του 2014 από τους αντάρτες Χούτι.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter