Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι στόχευσαν πετρελαιοπηγή της Σαουδικής Αραβίας

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι στόχευσαν πετρελαιοπηγή της Σαουδικής Αραβίας

Οι δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σάιμπαχ, στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του κινήματος, Al Masirah.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση ή σχόλιο από σαουδαραβικής πλευράς.

Οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο και έναν αποθηκευτικό χώρο πετρελαίου, ανέφερε το Al Masirah, επικαλούμενο στρατιωτικό εκπρόσωπο, αλλά δεν ανέφερε πότε πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Η πετρελαιοπηγή Σάιμπαχ, την οποία διαχειρίζεται η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Οι Χούτι, που έχουν υπό τον έλεγχό τους τη Σαναά και τις περισσότερες άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Υεμένης, ενέτειναν τις επιθέσεις εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες.

Απαντώντας, ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός έθεσε στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν την οργάνωση, κυρίως γύρω από τη Σαναά.

Οι επιθέσεις περιπλέκουν τις υπό τον ΟΗΕ ειρηνευτικές προσπάθειες.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση σουνιτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κα των ΗΑΕ επενέβη στην Υεμένη το 2015 στην προσπάθεια να αποκαταστήσει στην εξουσία την υεμενίτικη κυβέρνηση την οποία οι Χούτι είχαν εκδιώξει από τη Σαναά.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ενώ εκατομμύρια άλλοι βρίσκονται στο χείλος του λιμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter