Υεμένη: Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο – Αναφορές για 4 σοβαρά τραυματίες και 3 αγνοούμενους

Υεμένη: Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο – Αναφορές για 4 σοβαρά τραυματίες και 3 αγνοούμενους
Φωτογραφια: Marine Traffic

Το πλοίο «True Confidence», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ελληνόκτητο, με σημαία Μπαρμπέιντος, δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης, πιθανότατα από τους Χούθι, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και έχει εγκαταλειφθεί, με το πλήρωμα να οδεύει στις σωστικές λέμβους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 3 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.

Ο οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου Maritime Trade Operations (UKMTO) είχε αναφέρει ότι ένα εμπορικό πλοίο είχε υποστεί ζημιές σε επίθεση νότια της Υεμένης και οι δυνάμεις του συνασπισμού το υποστήριζαν.

Σε κοινή δήλωσή τους, η πλοιοκτήτρια εταιρεία True Confidence Shipping με έδρα τη Λιβερία και η διαχειρίστρια εταιρεία Third January Maritime με έδρα την Ελλάδα, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του πλοίου με οποιαδήποτε αμερικανική οντότητα.

H πλοιοκτήτρια εταιρία, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το 20μελές πλήρωμα και τους τρεις ένοπλους που βρίσκονταν στο πλοίο.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να βυθίζουν πλοία βρετανικών συμφερόντων

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter