Ύφεση: Κυβερνητικά ψέματα και «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε»

Ύφεση: Κυβερνητικά ψέματα και «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε»

Μπορεί η κυβέρνηση να πιστεύει πως με έναν θρησκευόμενο λοιμωξιολόγο μπορεί να κάνει σοβαρό προφίλ, αλλά όπως όλα δείχνουν έχουν χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια.

Την ίδια ώρα που ταΐζοντας τα ΜΜΕ θεωρούν ότι πετυχαίνουν, δεν ξέρουν καν τι τους ξημερώνει και προσπαθούν να περάσουν εν μέσω πανδημίας, ό,τι εφιαλτικό είχαν σκεφτεί ο νεοφιλελευθερισμός, για το περιβάλλον, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Εκεί που τα έχουν κάνει επίσης μαντάρα είναι η πρόβλεψη της ύφεσης. Είναι βέβαιο πως γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν καν να το πουν αφού η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό τους είχε χτυπήσει το καμπανάκι για το τι έρχεται. 

Και δικαίως βέβαια δεν μπορείς να προβλέψεις τον ακριβή αριθμό – το ποσοστό της ύφεσης-, αλλά μπορείς να ξέρεις -αφού έχεις τα εργαλεία και τα μοντέλα- που θα κυμανθεί και με βάση συγκεκριμένα σενάρια. Επίσης όλα δείχνουν πως έχουμε προ πολλού χάσει το σενάριο του μονοψήφιου ποσοστού….

Οι «έξω» μας έχουν προετοιμάσει για μεγάλη ύφεση εντός του 2020 σημειώνοντας πάντως πως το 2021 θα μπορέσει ή θα μπορούσε να πάρει θετικό πρόσημο.

Αλλά εκεί στην κυβέρνηση, ενδεχομένως γιατί μερικοί αλληθωρίζουν προς εκλογές, άλλα λένε μέσα άλλα έξω.

Να ο Σταϊκούρας, όπως είχαμε γράψει και χθες, είχε ενημερώσει την ημεδαπή για ύφεση 4,7%, και την αλλοδαπή (Ε.Ε.) για ύφεση 7,9%.

Αλλά έτυχε να βγει και στο CNN ο πρωθυπουργός και είχε άλλη άποψη. Στην πίεση του δημοσιογράφου, έδωσε ένα συμβολικό 10%!

Και γνωρίζοντας τις επιτυχίες της κυβέρνησης ως προς τα ποσοστά ανάπτυξης… αυτό «ευκολάκι» να γίνει και 12 και 13% και πολύ παραπάνω. Εξάλλου 4+% ήθελαν ανάπτυξη για φέτος που δεν την έβλεπαν ούτε με κιάλια χωρίς κορονοϊό…

Τέλος πάντως, να μην το πολυπαιδεύουμε, υπάρχουν και χειρότερες εκτιμήσεις με ασορτί ανεργία και κοινωνικά σοκ… που μιλάνε για ύφεση ακόμα και πάνω από 20%!

Αλλά μην του μιλάτε του παιδιού…

Όσο τρώνε λεφτά τα ΜΜΕ, αγιογραφίες θα φτιάχνουνε… και θα μας απασχολεί αν κουρεύτηκε ο Πέτσας και αν έψαλε ο Τσιόδρας…

Διαβάστε επίσης: Από 13,3% έως 21,3% η ύφεση φέτος στην Ελλάδα, εκτιμά η Morgan Stanley

Διαβάστε επίσης: H Fitch άνοιξε τον χορό των υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε επίσης: Καμπανάκι Λαγκάρντ προς Ευρωζώνη: Πάρτε γρήγορα αποφάσεις – Κίνδυνος για ύφεση έως 15%

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter