Υφυπουργός άνευ αθλητισμού

Υφυπουργός άνευ αθλητισμού

Οι αθλητές όλων των κατηγοριών (πλην Σούπερ Λίγκας και Μπάσκετ Λιγκ) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, αλλά και των υπόλοιπων ημιεπαγγελματικών και ερασιτεχνικών σπορ έχουν μείνει επί της ουσίας άνεργοι με το λουκέτο που επέβαλε γενικώς και άνευ πλάνου και στήριξης στον αθλητισμό η κυβέρνηση.

Οταν μάλιστα σε όλη την Ευρώπη, που επίσης πλήττεται από τον κορονοϊό, όλα τα σπορ συνεχίζονται κανονικά. Φτάσαμε δε στην απίστευτη παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε υφυπουργό Αθλητισμού χωρίς να έχουμε αθλητισμό!

Ξένοι αθλητές και προπονητές έχουν αναχωρήσει ή αναχωρούν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν συλλόγους για να αγωνίζονται. Για τους υπόλοιπους στη χώρα λουκέτο. Ετσι απλά. Με την πολιτεία να αδιαφορεί, εκτός των άλλων, για το πώς ένας ολόκληρος κόσμος που ασχολείται ή εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από τον αθλητισμό θα καταφέρει να επιβιώσει. 

Το λουκέτο προϋποθέτει και άλλα πράγματα. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έδωσε 400 εκατ. ευρώ ενίσχυση στα ημιεπαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία. Η Γερμανία κάτι παραπάνω. Στην Ελλάδα ο Θεός βοηθός. Κάποιες ομάδες έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κατέβουν στα πρωταθλήματά τους αν στις 7 Ιανουαρίου δεν ανοίξει ο αθλητισμός για να ξεκινήσουν τουλάχιστον προπονήσεις, αφού, όπως λέγεται, με τόσους μήνες απραξίας τα πρωταθλήματα, αν αρχίσουν, δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 

Απαντήσεις δεν παίρνουν. Και από ποιον να πάρουν; Εδώ ο υφυπουργός χωρίς αθλητισμό Λευτέρης Αυγενάκης έχει να ασχοληθεί αυτή την εποχή μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον βρόμικο πόλεμο των βαρόνων της μπάλας, αλλά πού να τολμήσει να πλησιάσει και τι να ψελλίσει; Οπότε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter