Υγεία: 30 λεπτά διάδρομος ημερησίως – Πόσο αλλάζει τη ζωή μας

Υγεία: 30 λεπτά διάδρομος ημερησίως – Πόσο αλλάζει τη ζωή μας

Πόσες είναι οι φορές που έχετε πει… «μισή ώρα έχω χρόνο, τι να προλάβω να κάνω;»

Κι όμως, αποδεδειγμένα μέσα σε ένα μισάωρο μπορείς να κινητοποιήσεις τον οργανισμό σου και το μεταβολισμό σου κάνοντας μια αξιοπρεπέστατη προπόνηση.

Μα…αρκούν 30’ διάδρομο για να πετύχω το στόχο μου;

Φτάνουν και περισσεύουν ,αρκεί να δουλέψεις με μεθοδικότητα και ποικιλία προγραμμάτων βασισμένα στον στόχο σου και το σώμα σου.

Το βέβαιο είναι πως 30’ άσκησης είναι καλύτερα από το να μην ασκείσαι καθόλου. Εάν καθημερινά εντάξεις στο πρόγραμμά σου 30’ στο διάδρομο (είτε περπάτημα είτε τρέξιμο) μόνο οφέλη και μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις.

Κατανάλωση υψηλού αριθμού θερμίδων

Κάνοντας καθημερινά 30 λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο στον διάδρομο θα σας βοηθήσει σημαντικά να κάψετε θερμίδες, άρα και να δημιουργήσετε θερμιδικό έλλειμα σε σχέση με τον μην κάνατε άσκηση με αποτέλεσμα να δείτε τη ζυγαριά να πέφτει.

Βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού ρυθμού

30’ οποιασδήποτε άσκησης αρκούν για να έχετε καλύτερη αιματική ροή καθώς και να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Επιτάχυνση του μεταβολισμού

Αν ο μεταβολισμός σας κοιμάται ύπνο βαθύ , αυτά τα 30 λεπτά θα τον κάνουν σίγουρα να ξυπνήσει και να αρχίσει να λειτουργεί οδηγώντας σας σύντομα σε απώλεια βάρους πάντα βέβαια συνδυάζοντας την άσκηση με ισορροπημένη διατροφή.

Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Σίγουρα η καθημερινή κίνηση στον διάδρομο θα σας κάνει να έχετε καλύτερη σωματική απόδοση, να μην κουράζεστε εύκολα και να είστε πιο λειτουργικοί στην καθημερινότητά σας ενώ θα μπορείτε να επιδίδεστε με άνεση στις απλές καθημερινές δραστηριότητες χωρίς πόνους και κούραση. Θα αποκτήσετε αυτό που λέμε «καλή φυσική κατάσταση».

Τόνωση των μυών

Κι όμως 30’ στο διάδρομο μπορούν να κάνουν το μυϊκό σας σύστημα να δείχνει πιο τονωμένο , γραμμωμένο και απόλυτα υγιές.

Βελτίωση στάσης σώματος

Ένα περπάτημα ή τρέξιμο με σωστή στάση σώματος είναι ικανό να τονώσει τους μύες της πλάτης και γενικά το κέντρο μας έτσι ώστε να βελτιώσει τη γενική στάση του σώματός μας που τόσο ταλαιπωρείται από την καθιστική ζωή και τις λάθος θέσεις που παίρνουμε για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

Απώλεια λίπους και βάρους

Η συνήθεια του μισάωρου διαδρόμου καθημερινά μπορεί να γίνει η λατρεία σου όταν θα ανακαλύψεις πόσο πιο εύκολα μπορείς να δεις τα ποσοστά του λίπους και το βάρος σου να πέφτουν!

Βελτίωση της ψυχολογίας

Όλες οι μορφές άσκησης έχουν αποδειχθεί πως λειτουργούν θετικά στον ψυχισμό μας και στην βελτίωση της διάθεσής μας. Τι κι αν είναι 10’ ,30’ μη μια ώρα; Σίγουρα ανεβαίνοντας στον διάδρομο θα τα ξεχάσεις όλα, θα επικεντρωθείς στον στόχο σου, θα εκτονωθείς και θα κατέβεις με άλλη διάθεση.

Βελτίωση κινητικότητας των αρθρώσεων

Όπως όλα τα πράγματα ,έτσι και ο οργανισμό μας χρειάζεται… «λάδωμα»! Όντας ολημερίς μπροστά σε έναν υπολογιστή ή σε έναν καναπέ, οι αρθρώσεις μας αρχίζουν να μην έχουν καλό εύρος κίνησης , να μην λειτουργούν σωστά , με αποτέλεσμα μακροχρόνια να πονάμε.

Η λύση βρίσκεται στην κίνηση και αυτά τα 30 καθημερινά λεπτά στον διάδρομο μπορούν να σώσουν τις αρθρώσεις σου και εσένα από το να νιώθεις οποιαδήποτε μορφή πόνου.

Πηγή: Runnfun.gr

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter