Υγειονομικοί καταγγέλλουν εξαπάτηση από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Υγειονομικοί καταγγέλλουν εξαπάτηση από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για επιβεβαίωση της εξαπάτησης από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους υγειονομικούς αναφορικά με τις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων κάνουν λόγο οι τελευταίοι σε ανακοίνωσή τους.

«Αφού η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε με 2 χρόνια καθυστέρηση (!!!), η προκήρυξη για τις 900 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραϊατρικού) που οι υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ έχουν ανακοινώσει εδώ 16 μήνες ότι θα βγει, είναι …άφαντη» τονίζουν συγκεκριμένα υγειονομικοί που πρόσκεινται στο Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (ΑΡΜΑ).

Όπως αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση «ο υπουργός Υγείας στις 13/12/2021 δήλωσε πως, «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό». Και συνεχίζουν τονίζοντας: «Όμως παρά το ότι ο Θ. Πλεύρης το Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ότι η προκήρυξη των 910 θα έβγαινε ”τις επόμενες ημέρες”, έχουν περάσει 16 μήνες(!!) και ακόμα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η κατανομή με τις θέσεις και τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν, οπότε μέχρι τις εκλογές προκήρυξη είναι απίθανο να βγει».

Μάλιστα το  αυτόνομο ριζοσπαστικό μέτωπο αγώνα παραθέτει και βίντεομε  τον τότε υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΝΔ, στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊό, να κάνει «έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό».

«Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που εξαπάτησε χιλιάδες επικουρικούς υποσχόμενη ΑΜΕΣΑ μονιμοποίηση» καταλήγουν οι υγειονομικοί.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter