ΥΜΕΠΟ: Διευκρινίσεις για την προμήθεια επίπλων για το γραφείο του υφυπουργού Α. Τόλκα

ΥΜΕΠΟ: Διευκρινίσεις για την προμήθεια επίπλων για το γραφείο του υφυπουργού Α. Τόλκα

«Για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών και γραφείων» προορίζεται η προμήθεια επίπλων για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελου Τόλκα, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο αναφέρει ότι «κατά την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών και γραφείων». Υπενθυμίζεται δε ότι «ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι «όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία. Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter