Ύμνος στη γραφειοκρατία τα έργα στο Παγκρήτιο

Ύμνος στη γραφειοκρατία τα έργα στο Παγκρήτιο

Με_x000D_
βαριά καρδιά η ΕΠΟ ενημέρωσε την UEFA ότι η εθνική ομάδα θα χρησιμοποιήσει ως_x000D_
έδρα της στα προκριματικά του Euro 2020 το Παγκρήτιο στάδιο, στο οποίο_x000D_
απαιτείται να γίνει «λίφτινγκ» εντός τριμήνου προκειμένου να φιλοξενήσει_x000D_
επίσημα παιχνίδια. 

Για την ομοσπονδία ήταν μονόδρομος να δηλωθεί το στάδιο του Ηρακλείου κι αυτό διότι τρία γήπεδα κόπηκαν για διαφορετικούς λόγους:

01 Το ΟΑΚΑ με 15.000-20.000 φιλάθλους (το καλύτερο σενάριο) στις εξέδρες του δεν είναι έδρα που θα δώσει φτερά στα πόδια των διεθνών, οι οποίοι ζήτησαν από τη διοίκηση Γραμμένου να δηλωθεί άλλο γήπεδο για τα επόμενα ματς της εθνικής. Στην ίδια ρότα ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης.

02 Το «Γ. Καραϊσκάκης» τέθηκε… νοκ άουτ από την ΕΠΟ γιατί η διοίκηση της έχει κάκιστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι στα παιχνίδια που έδωσε η εθνική στο φαληρικό στάδιο επί διοίκησης Γραμμένου τα μέλη της πήγαιναν έχοντας συνοδεία σεκιούριτι.

03 Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήθελε να δηλωθεί ως έδρα της «γαλανόλευκης» ένα γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Πρώτη επιλογή ήταν η Τούμπα και δεύτερη το Καυτανζόγλειο στάδιο. Μια ανακοίνωση-απειλή όμως από συνδέσμους οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «η εθνική είναι ανεπιθύμητη στην πόλη», υποχρέωσε τον Βαγγέλη Γραμμένο να αναθεωρήσει τα σχέδιά του.

Ύστερα από όλα αυτά, την ευκαιρία άρπαξε η ΕΠΣ Ηρακλείου η οποία πρότεινε να μετακομίσει η εθνική στην Κρήτη. Αντιπροσωπεία της ΕΠΟ έκανε τρία ταξίδια για να καταγράψει τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Παγκρήτιο. Αυτοψία διενεργήθηκε και από τον αρμόδιο υπάλληλο της UEFA, ο οποίος συνέταξε έκθεση με περίπου δέκα παρεμβάσεις (μεταξύ αυτών διεύρυνση αποδυτηρίων, ενίσχυση φωτισμού, αγορά ή ενοικίαση γεννήτριας, βελτίωση χλοοπάτητα) που πρέπει να υλοποιηθούν για να υποδεχτεί στο Ηράκλειο η ελληνική ομάδα την Ιταλία και την Αρμενία στις 8 και 11 Ιουνίου αντίστοιχα.

Η ΕΠΟ ανέλαβε να εκτελέσει το έργο με το μεγαλύτερο κόστος (γύρω στις 300.000 ευρώ), που είναι η κατασκευή στεγάστρου πάνω από τα επίσημα. Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που ανησυχεί τους διοικούντες την ομοσπονδία είναι αν το στέγαστρο θα έχει τοποθετηθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Οι διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΠΟ είναι ένας… ύμνος στη γραφειοκρατία και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την έγκαιρη παράδοση του έργου το επόμενο τρίμηνο. Αυτός είναι και ο λόγος που ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση που είχαν για τα έργα στο Παγκρήτιο στάδιο ο Βαγγ. Γραμμένος με τον ταμία της ομοσπονδίας Περικλή Λασκαράκη. «Δεν θέλω να μου λες ότι δεν γίνεται, θέλω να μου προτείνεις λύσεις. Ο προπονητής θέλει να παίξει η εθνική στο Παγκρήτιο και αυτό θα γίνει…» είπε στον Π. Λασκαράκη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος όμως δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Αρκεί να τονίσουμε ότι στο πάρκο Γουδή πέρασαν 28 ολόκληρες ημέρες προκειμένου να συνταχθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση ενός κτιρίου που θα στεγάσει τα μηχανήματα του VAR! Οπότε λογικό είναι αυτή η νοοτροπία να κάνει τους παράγοντες της ΕΠΟ να ανησυχούν για τα έργα στο Παγκρήτιο. Τουλάχιστον θα είναι καλοκαίρι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα βρέχει στο Ηράκλειο τις ημέρες των δύο αγώνων. Εάν βρέξει, τότε ας μοιράσει γαλανόλευκες ομπρέλες η ομοσπονδία…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter