Ύμνος στους ιδιώτες από την Ξαφά που δεν ήθελε κανένα κρατικό νοσοκομείο (Video)

Ύμνος στους ιδιώτες από την Ξαφά που δεν ήθελε κανένα κρατικό νοσοκομείο (Video)

Η Μιράντα Ξαφά, η «πρωθιέρεια» του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδα στο ΔΝΤ και έχουσα εξέχουσες σχέσεις με τον νυν πρωθυπουργό αποκαλύπτει με λίγα λόγια την άποψη που έχουν για την υγεία και το εθνικό σύστημα. 

Σε αντίθεση με την ατομική ευθύνη που ζητούν τώρα, αποκαλύπτει και την συλλογική τους ευθύνη.

Μπορεί άλλοι να ήθελαν να γκρεμίσουν τα μισά νοσοκομεία, αλλά οι εκφραστές των ιδιωτικοποιήσεων και του αχαλίνωτου κέρδους είναι σαφείς.

Λέει η Μιράντα Ξαφά στην ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «Agora II. Δεσμώτες»:

«Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα»

Μπορεί ο λύκος σήμερα να τρέχει με αγωνία για να σωθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, μπορεί μετά τις εκλογές να προσπάθησαν να βάλουν επικεφαλής των νοσοκομείων άτομα με ακατάλληλα βιογραφικά με το μοναδικό «προτέρημα» τις σχέσεις και τα ανταλλάγματα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. 

Η απαξίωση του συστήματος Υγείας όπως αποδεικνύεται δεν έχει σχέση με την ανικανότητα του κράτους να είναι επιχειρηματίας, αλλά με την ανάγκη μεγαλύτερου κέρδους των ολίγων σε βάρος του απλού πολίτη…

Εξάλλου η κερδοσκοπία με τις μάσκες και τα αντισυπτικά (που ακόμα τα περιμένουμε) δείχνει ακριβώς το ότι ο ιδιώτης είναι παντελώς ανίκανος και τρομερά επικίνδυνος να χειριστεί τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς προστασίας του πολίτη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter